Magyar Linkkatalógusok és Linkgyűjtemények

2010. június 8. Miért jó az, ha weboldaunkat beajánljuk valamilyen linkkatalógus és linkgyűjtemény rendszerbe? Egyáltalán van-e valamilyen haszna az ilyen munkának? Milyen ütemben, milyen technikával kell végezni a katalógusokba való regisztrációt? Mitől lesz jó egy linkkatalógus? Ami fontos, hogy körültekintően és professzionálisan kell végezni a linképítést, különben könnyen a visszájára fordul a helyzet, és a várt eredmény biztosan elmarad. Ha érdekel az útmutató leírás, olvass tovább.

Linképítés, linkkatalógusok hatékony használata

Sokan azt hiszik arról szól a keresőoptimalizálás, hogy hip-hop összedobnak egy oldalt, valamilyen cms rendszer, rosszabb esetben egy script segítségével, vagy ne adj isten Frontpage használatával. – Ez utóbbi esetben csaknek borítékolható az abszolút tragédia -. Majd, amikor kész az oldal, teleszórják az általuk ismert linkgyűjteményekbe, linkkatalógusokba honlapjukat, sokszor teleszemetelve azokat, és ezzel azt hiszik, minden happy és jó lesz, és tudnak keresőoptimalizálni. Itt kezdődik a nagy tévhit, mert ez még kontármunkának is rossz!

A keresőoptimalizálás már az oldal szakszerű megépítésével, és a megfelelő technikai struktúra kialakításával elkezdődik, mely egy biztos alapot jelent majd a későbbi professzionális linképítésnek.

Keresőoptimalizálás az nem egyenlő linképítés

Nagyon sokan pedig megvannak erről győződve. Sőt a legrosszabb, mikor szakértelmet nem ismerő cégek, vállalkozók erre építik fel vállalkozásukat, kicsikarják a jóhiszemű megrendelőtől a pénzt a munkáért, közben a várt siker biztosan elmarad.

A linképítés, linkkatalógusok felkutatása és használata a keresőoptimalizálás egyik fontos része, de koránt sem a teljes egésze. De a cikk szóljon a hatékony linképítésről, a keresőoptimalizálás egy sokkal komplettebb téma ennél.

Milyen a tökéletes linkkatalógus?

Ilyen nincs! De azért mégis lehet erre törekedni.

 • Rendelkezik a főoldala és az aloldalai is egyaránt 0-tól eltérő pagerank értékkel. És itt nem kell nagyra gondolni, elég csak értelmezni, amit leírtam.
 • Nem linkfarm felépítésű
 • Nincsen teleszórva duplikált leírásokkal
 • A tervezők nagy figyelmet szenteltek a magas relevancia kialakítására, ez pedig a legfontosabb tényező
 • Nincs google büntetésben az oldal
 • Megfelelően van kialakítva a belső linkstruktúra, és rendelkezik releváns, és erős külső linkekkel
 • A katalógus önállóan is egy hasznos gyűjteménynek és hozzáadott értékkel rendelkezik. Tehát az interneten böngésző embereknek készült és nem a keresőrobotoknak
 • a sort a végtelenségig lehetne folytatni, de legyen ennyi elég a fontosabb paraméterekből

Kevés ilyen katalógus van a Magyar Interneten. A legtöbbjuk egy halom szemét, értéktelen, időpazarló a munkára.

Ha már megtaláltuk a megfelelő linkgyűjtemény katalógust..

Minél természetesebb a linképítés, annál hatékonyabb eredményeket érhetünk el. Ezt pedig a következő tényezőkkel lehet elérni

 • Ne csak linkkatalógus linkekkel rendelkezzen oldalunk
 • Minél változatosabb, egyedi címek adása a linkjeinknek (anchor text, title tag). Legjobb, ha mindig más és más.
 • A cím legyen rövid, lényegretörő és figyelemfelkeltő
 • Releváns és terjedelmes, egyedi leírás azon az oldalon, ahol a linkünk megtalálható. Érdemes mindenhova másik leírást írni
 • Kulcsszóhalmozások kerülése mind a címekben, mind pedig a leírásokban
 • A linképítés fokozatossága, üteme, tempója, katalógusokba való beregisztrálás korszerű sorrendben történő megvalósítása. Az egész lényege a fokozatos fejlődés kialakítása az oldalnak. Ha valami hirtelen a középpontba jut, az minden, csak nem természetes, hanem mesterséges, és ezt a google is megfelelően honorálja.

A cikk 2010. június 8-én frissült utoljára, ezért a benne található információk elavultak lehetnek.

2013. Linképítés. Nagyon sok minden változott az elmúlt 3 év alatt, és sok mindenre oda kell figyelni. 2013-ban eredményeket prémium linképítés segítségével lehet elérni. További információk a www.linkepites.biz oldalon található.