Szép kártya elfogadóhelyek

2013.06.10.Hétköznapok

Egyre több munkáltató adja a béren kívüli juttatását a Szép kártyára, ami egy nagyon praktikus eszköz. Gondoljunk csak bele, korábban hány papírdarabot hurcoltunk magunkkal, ha enni szerettünk volna. Ez a probléma a Szép kártyával teljesen megszűnt, hiszen egy plasztikkártyán „hordozhatjuk” az összes béren kívüli juttatásunkat.

A legtöbb hely feltünteti, hogy hol lehet használni a kártyát. Ezek listája folyamatosan bővül, a vendéglátóhelyek, rekreációs központok, szállodák egyre többen látják meg ebben a potenciális lehetőséget. Az emberek nagy többsége szeret olyan helyet választani, ahol sok dolog evidens.

Rengetegen nem mennek olyan boltba vásárolni, ahol nem lehet bankkártyával vásárolni. Egy szállodába is valószínűsíthetően kevesebben mennek, ha nem lehet Szép kártyával fizetni. Ezt a lehetőséget egyre többen látják meg, így rohamléptekben nő az elfogadóhelyek listája.

Mielőtt azonban döntenénk, hogy hova szeretnénk menni, érdemes tájékozódni a hely weboldalán, ha létezik ilyen. Itt általában feltüntetik, hogy elfogadóhely vagy sem. Amennyiben a honlapon semmilyen erre utaló információt nem találunk, érdemes lehet rátelefonálni a szállodára, étteremre, stb., mert lehet, hogy csak figyelmetlenek voltunk, vagy ők a hibásak, mert nem jelzik sehol egyértelműen. Egy-egy nyaralás több tízezres tétel, így nem szabad egy telefonon spórolni. Sokkal nagyobb a kellemetlenség, ha az ország másik végében, a helyszínen derül ki, hogy nem tudják elfogadni a kártyánkat.

Ha még nem tudjuk, hogy hová is szeretnénk utazni, vagy mely étteremben étkezni, arra is van lehetőség, hogy különböző gyűjtőoldalakon keressünk potenciális helyeket. Ezek a gyűjtőoldalak azért is nagyszerűek, mert településre bontva megtalálhatjuk a kártyát elfogadó helyszínek listáját, így nem kell külön-külön minden környékbeli hotel, étterem, szórakozóhely honlapját végigböngészni, egyszerűen megtalálhatjuk őket összegyűjtve, rendszerezve.