Rövid idő alatt hasznos gyakorlati tudás

2023.06.01.Hétköznapok

Aranykalászos gazda képzésre bárki jelentkezhet, aki befejezett alapfokú tanulmányokkal és egészségügyi kiskönyvvel rendelkezik. Sok esetben ilyen végzettségre szükség is van, hisz számos pályázat előfeltétele, hogy a mezőgazdaságban dolgozó vállalkozó ne csak üzleti tervvel rendelkezzen, hanem megfelelő szakképzettséggel is.

Fiatal gazdák esetében, tanyafejlesztésnél és a végzettséghez kötött földterületek adásvétele és öröklése esetén is fontos lehet, hogy az érintett megfelelő képesítéssel rendelkezzen. Az aranykalászos gazda tanfolyam pedig az egyik legkönnyebben megszerezhető agrárvégzettség. Ezért is népszerűek ezen a tanfolyamok hazánkban.

Az egyéni munkavállalók és a vállalatok körében is. Hisz ezen a képzésen a mezőgazdaág szinte teljes területével megismerkedhetnek a tanulók, a mezőgazdaságon át az állattartás, növénytermelés, agrárkereskedelem és kertészet témáival. Ha pedig tanfolyamot választunk, arra is ügyeljünk, hogy a vállalkozási és ügyviteli készségek is fókuszban legyenek.

A generációs megújulás és a fiatalok vidékről való elvándorlásának mérséklése fontos célja az agrártárcának, ezért is segítik a fiatal mezőgazdasági termelőket, az új mezőgazdasági termelőket és a vidéki induló vállalkozásokat. A KAP (Közös Agrárpolitika) 2023 és 2027 közötti időszakának első két pillérében összesen öt generációs megújulást szolgáló beavatkozást tervez a tárca, több mint 100 milliárd forint forrással.

Fontos, hogy alaposan járjuk körbe a lehetőségeket, ha ilyen képzést keresünk. Válasszunk olyat, ahol gyakorló agrármérnökök segítik a hallgatókat, olyanok, akik több évtizedes oktatási tapasztalattal rendelkeznek és a saját területükön a legjobb szakemberek. Nagy előny az is egy ilyen képzésnél, ha mindenki a maga ritmusában, online haladhat, erre pedig az e-learning kínál igen jó lehetőséget.

Nézzük meg azt is, hogy a vizsgázók hány százaléka sikeres, ha közel 100 százalék az arány, akkor biztosak lehetünk abban, hogy jó helyen járunk. Akár vállalkozóként képzeljük el a jövőnket, akár egy cég munkavállalójaként, az előnyünk mindenképp nő egy ilyen végzettséggel.