Randizás 50 felett? Nem lehetetlen!

2022.05.09.Hétköznapok

A randizás egyik életszakaszban sem feltétlen egyszerű, ám amikor átlépjük az 50-et, úgy érezzük, hogy szinte lehetetlen vállalkozás. Ebben a korban már nem fogunk normális párt találni, ezért inkább le is mondunk erről. Pedig nem kellene!

Ugyanannyi esélyünk van megtalálni a párunk 50 felett, mint fiatalon, csak pár dologra kell odafigyelnünk.

Sokan úgy vannak vele, hogy ők már kijöttek a gyakorlatból, túl modern ez nekik, nem is értik, hogyan is zajlik manapság az egész randizás. Ezért le is beszélik magukat a párkeresésről, és tény, hogy rövid távon ez az egyszerűbb megoldás, de hosszabb távon igen is megéri az erőfeszítést, mert rengeteg élménnyel és tapasztalattal lennénk szegényebbek, ha már az elején feladnánk.

Valóban nem fog minden úgy működni, mint 20-30 évvel ezelőtt, de Pepper Schwartz szex- és párkapcsolat-kutató szerint ez teljesen normális, csak érdemes magunkba ezt előre tisztázni.

Online és offline ismerkedés 50 felett is

Pepper Schwartz azt is tanácsolja az 50 pluszos társkeresőknek, hogy ne féljenek a randioldalaktól, adjunk nekik egy esélyt. Tény, hogy régen nem volt ilyesmi, és a használatától is sokan tartanak, de rengetegen találták meg a párjukat ezen a módon, így mindenképp érdemes tenni vele egy próbát.

Ha nehezen boldogulunk az online térben, akkor kérjünk inkább segítséget a profil létrehozásában, megalkotásában, hogy az megfelelő legyen. Persze attól, hogy használjunk az internet nyújtotta lehetőségetek, még nem kell lemondani a személyes ismerkedésről sem.

Ha van rá lehetőségünk, akkor legyünk nyitottak, hiszen baráti összejövetelen, sporteseményen, vagy a munkahelyünkön is van esélyünk arra, hogy megtaláljuk a párunkat. Persze, ha már kijöttünk a gyakorlatból, és régóta ne voltunk randin, akkor az első elutasítások nagyon rosszul eshetnek.

Fontos azonban, hogy ne vegyük ezeket személyes sértésnek, és ne vegyék el a kedvünk a további próbálkozásoktól. Ne keressük magunkban a hibát, inkább tanuljunk az élményből, hogy a következő randi sikeresebb lehessen.