Milyen medencét érdemes választani?

2013.04.29.Hétköznapok

A saját medence az egyik legjobb dolog, amit a kertünkbe építtethetünk. Egyrészt esztétikus, másrészt nagyon hasznos. A forró nyári napokon elég csak kinyitni az ajtót, tenni pár lépést, és máris elmerülhetünk benne. Ki ne vágyna erre?

A medencék beépíttetése, a megfelelő típus és forma kiválasztása nem egyszerű feladat. Ha egyszerű kerti medencét szeretnénk, akkor választhatunk a süllyesztett víztükrű vagy a feszített víztükrű változatok közül. A süllyesztett víztükrű változat az olcsóbb megoldás, és kisebb helyigényű. A feszített víztükrű medencét elsősorban akkor érdemes választani, ha sokan szeretnék használni a medencét, a kifolyó vizet egy vályúrendszer segítségével fogja fel.

Ha nagy területtel rendelkezünk, építtethetünk úszómedencét is. Nagyon sok változat közül választhatunk, vannak például csempés, lemezfalú vagy zsaluköves medencék, a mi igényeinkre van bízva, hogy melyiket választjuk.

Amennyiben nem rendelkezünk óriási hellyel, de mégis szeretnénk egy kicsit relaxálni, érdemes lehet a jakuzzit választani. A wellness szállodákban nagyon sok jakuzzi közül választhatunk, de fantasztikus érzést nyújthat, hogy ki sem kell mozdulni az otthonunkból, helyben élvezhetjük a pezsgőfürdők előnyeit. A jakuzzik kivitelében csak az egyéni ízlésünk szabhat határt, építtethetünk kicsit, nagyot, a stílust, a színt is magunk határozhatjuk meg. Nem mindenhol van lehetőség az egyéni elképzeléseink alapján elkészíttetni a jakuzzit, van, ahol kész formák közül lehet csak választani, erre érdemes odafigyelni.

Bármilyen medencét, pezsgőfürdőt választunk, nagyon fontos, hogy a megfelelő szakemberek kezeire bízzuk a munkát. Komoly problémák merülhetnek fel, ha rosszul alakítják ki a medencénket, és nagyon sokat rá kell költeni, ha nem megfelelő mesteremberek készítik el. Ezért nagyon fontos, hogy megbízható céget válasszunk, ahol az ár és az érték aránya egyensúlyban van egymással.