Milyen bútor kerüljön be a fürdőszobába?

2023.05.12.Hétköznapok

Amikor fürdőszoba bútort választunk, akkor a színen és a stíluson túl még számos tényezőt kell figyelembe vennünk, többek között a fürdőszoba alaprajzát és méretét. Ha nagy a hely, akkor sem könnyű a megfelelő bútorokat kiválasztani, hát még akkor, ha kicsi hely áll a rendelkezésünkre.

A fürdőszobabútorok is sokfélék lehetnek manapság, fiókos, polcos, szekrényes kivitelek, beépíthetőek akár a mosdókagyló, akár a mosógép számára.

Tippek a legjobb helykihasználáshoz

Sokszor nagyon a fürdőszoba egy aprócska tér, így nagyon leleményesnek kell lennünk, hogy ne legyen zsúfolt, de minden törülköző, piperecikk és tisztítószer elférjen, amit csak be akarunk vinni. A következőkben ehhez adunk tippeket.

– használjuk bátran a sarkokat is: a jobb helykihasználás érdekében célszerű a sarokba is bútort tervezni. Létezik már fürdőszoba sarokszekrény is, mely nagy segítség a tér megfelelő kihasználásába.

– nagy fiókokba fiókrendező: ha a fürdőszobaszekrény nagy fiókokkal rendelkezik, akkor célszerű a jobb átláthatóság és pakolhatóság érdekében fiókrendezőt választani, ami segít, hogy minél több dolog kerülhessen a fiókba káosz nélkül.

– beépíthető vagy pultra építhető mosdókagyló: a szabadon álló mosdókagylók is jó megoldást jelenthetnek, ám ha kicsi a helyünk, viszont több pakolási lehetőségre vágyunk, akkor a mosdókagyló is kerülhet egy „szekrénybe vagy szekrényre”. Rengeteg pultra építhető és beépíthető mosdókagylótípus létezik már, többféle színben is, szóval biztosan találunk a fürdőszobánk stílusához passzoló fajtát.

– a mosógép feletti helyet is érdemes kihasználni: amennyiben elöltöltős mosógépünk van, akkor a felette lévő helyet is ki tudjuk használni egy megfelelő bútorral. Ha már így is túl zsúfoltnak érezzük a teret, akkor polcos és nem szekrényes megoldásban célszerű gondolkodnunk. Szerencsére mosógép szekrényből is többféle van már manapság.

– beépített szennyes tartó: a helytakarékosság érdekében az is jó megoldás, ha a szennyes tartó az egyik fürdőszobaszekrény része, tehát beépített megoldás, így nem kell a szennyes kosárnak külön helyet keresni.