Miért nem működnek rendesen az univerzális távirányítók?

2013.09.11.Hétköznapok

A legtöbbünknek már van tapasztalata mind a hagyományos, kifejezetten az adott tévétípushoz gyártott távvezérlővel kapcsolatban és az univerzális kapcsolóval kapcsolatban is. A távirányítók azonban szeretnek leesni, az ember pedig vesz egy univerzális távirányítót a boltban, és mérgelődik, hogy nem működik megfelelően.

A legtöbben elégedetlenek az univerzális távkapcsolókkal kapcsolatban. A hiba nem feltétlenül a kapcsolóban van, bár tény és való, hogy sok silány minőség van a polcokon. Ha sürgősen kell egy távirányító, akkor az ember elrohan egy műszaki boltba, és beszerzi az első univerzális távvezérlőt ami a keze ügyébe kerül. Ez a nagy hiba, ugyanis a nevével ellentétben nem képes minden tévét és egyéb készüléket kezelni. A mellékelt tájékoztatóban pedig csak készülék kódszám található, név és típus nem, ami alapján csak nagy nehézségek árán lehet megállapítani, hogy jó-e a saját tévénkhez, vagy sem.

Általában erre akkor jövünk rá, amikor késő, és megvettük a távirányítót, amely valószínűleg egyáltalán nem fogja vezérelni a készülékünket. Részsikerek előfordulnak, hogy egy-egy funkciót azért hajlandó vinni a készülék, de azokat sem olyan gombokkal, amivel kellene, és így könnyen belezavarodnak az emberek a használatába.

Léteznek azért minőségi univerzális táviránykapcsolók is, de azokat nem a hipermarketek polcain kell keresni, hanem speciális táviránykapcsolókkal foglalkozó webáruházban. A megadott típusok között tudunk keresgélni, ráadásul a webshop tulajdonosai tudnak nekünk segíteni abban, hogy melyik az ideális univerzális távvezérlő, ha meg tudjuk adni, hogy milyen termékhez vagy termékekhez kell a kattintó. Mindazonáltal érdemesebb inkább a hagyományos távvezérlők között keresgélni, mert azok mindenképpen megbízhatóbba működnek, és tényleg a készülék saját típusához illik. (Mint amint eredetileg a tévé mellett találtunk a dobozban)