Miért jó a reklámajándék a toll?

2013.05.03.Hétköznapok

Az egyik legnépszerűbb reklámajándék a toll. Különböző rendezvényeken, promóciókon, koncerteken előszeretettel ajándékoznak tollakat a látogatóknak, érdeklődőknek. Miért is olyan népszerűek a reklámtollak? Tollakat mindenki használ, ez egyértelmű, így valószínűleg nem fogja a kukában végezni, mint esetleg más reklámajándékok, amikre nincsen szüksége senkinek, vagy csak egy szűk réteg számára érdekes.

A tollaknak olcsó az előállítási költsége, egyszerű hordozhatósága miatt akár tömegesen is lehet gyártani. Rengeteg színű, stílusú változat létezik, az egészen egyszerűektől a komolyabb változatokig. Természetesen mást várunk el egy koncerten kapott ajándéktolltól, mint mondjuk egy céges rendezvényen osztogatottól. Többféle anyagból is készülhet, műanyagból, fából, fémből, ez a megrendelő ízlésére van bízva.

Azért is nagyszerű ajándék a toll, mert gyermekek és felnőttek számára is egyaránt adható. Akár többszínű változatot is készíttethetünk, így nem fogy ki olyan gyorsan. Lehet választani egyszer használatos és tollbetétet cserélhető között. Azért jobb az utóbbi mellett dönteni, mert akkor a toll használója nem dobja egyből a szemétbe, miután kifogyott.

A tollakra egyszerűen lehet feliratot, emblémát készíttetni, a promóciós tollaknál elsősorban maga a felirat a lényeg. Fontos, hogy a toll külleme ne legyen túlságosan színes, mert elvonja a tekintetet a szövegről vagy mintáról. A felirat legyen egyszerű betűtípussal készítve, mert a cifra betűket nehéz olvasni. Amennyiben lehetséges, akkor ne egyszer használatos tollat szánjunk reklámajándéknak, ha egy mód van rá. Ez alól természetesen kivétel, ha egy bizonyos időtartam alatt szeretnénk valamit reklámozni, és nem hosszútávon, valamint ha tényleg nagy mennyiséget kell legyártatnunk.

A szép külsejű, tartós tollak akár örök emlékként is megmaradhatnak annál, aki kapta őket.