Megmutatjuk, miért lett ennyire népszerű a fekete pizza, és mi adja meg a különleges színét

2023.06.29.Hétköznapok

Vannak, akik a jól megszokott ízeket válasszák, ha betérnek egy étterembe, de sokan szeretik az újdonságokat kipróbálni. Ez lehet egy teljesen új étel, amit korábban még nem kóstoltunk, de kedvenc ételünket is lehetőségünk van teljesen új köntösben kipróbálni.

A fekete pizza eredetileg Velencében robbant be először, mára pedig már egyre több étteremben és pizzériában megkóstolhatjuk ezt a különlegességet.

Vannak, akik ódzkodnak a fekete színű ételektől, de az az igazság, hogy a fekete tésztán nagyon jól mutat a feltét, gondoljunk csak az olvasztott sajtra, vagy éppen az érett paradicsomra. A fekete pizza egy új őrületnek számít, de most kiderül, hogy mégis mitől van ilyen színe ennek a pizzatésztának.

A drámaian kinéző pizza egyre népszerűbb hazánkban is

A fekete pizza tészta elkészítéséhez nem kell sok változtatást bevetni, a hagyományos pizzatésztát csupán egy dologgal turbózták fel, ez tudja megadni a tészta fekete színét. Ez pedig nem más, mint az aktívszén. A fekete szín, remekül működik együtt egy meglehetősen kontrasztos feltéttel, az élénk színű zöldségek, az olívaolaj, a sajtok pedig együttesen egy felejthetetlen élményt alkotnak.

A hagyományos pizzatésztához még kelesztés előtt adják hozzá az aktív növényiszenet, majd a tésztát kelesztik, a végeredmény pedig eszméletlen mutatós lesz! Kevesen tudják, de amellett, hogy különlegessé, és nem mindennapivá varázsolja a pizzát, van néhány jótékony hatása is annak, hogy a tésztához aktív növényi szenet adnak.

Például a szén rendkívül jó hatást gyakorol a bélproblémákra, illetve a különböző emésztési zavarokra is. Méregtelenítő hatással rendelkezik, és képes csökkenteni a koleszterinszintet.

A fekete pizza első ránézésre mindenkit sokkolni szokott, de aki veszi a bátorságot arra, hogy kipróbálja, biztosan nem fog csalódni! Rettentő jól mutat ez a sötét szín az olvasztott fehér sajttal, a vörös szósszal, illetve a friss zöldségekkel, melyek utolsó lépésként, tálaláskor kerülnek csak a pizza tetejére.

A pizzatészta fekete színe egyébként valóban csak a színére van hatással, az íze pont olyan marad, mint régen.