Két újabb okos eszköz: az okos virágcserép és a karkötő

2020.02.25.Hétköznapok

Ebben a bejegyzésben két újabb okos eszközt mutatunk be, melyekkel még változatosabbá tehető az életünk. Az okos virágcserép könnyen a virágokat kedvelők kedvencévé válhat, mivel a segítségével soha nem látott könnyedséggel gondoskodhatunk virágainkról. Az okos karkötők pedig nem csak az edzésünket tökéletesítheti, hanem akár a súlyosabb orvosi vészhelyzetek is megelőzhetők velük.

Okos virágcserép

Ez az eszköz beépített tartályokkal rendelkezik, melyekbe víz vagy tápoldat tölthető. A cserép folyamatosan figyeli a beletöltött föld állapotát, és ha száraznak ítéli, meglocsolja. A programjának megfelelően időközönként tápoldatot is használ.

A felhasználók egy applikációt tölthetnek le okostelefonjukra vagy tabletjükre, melynek segítségével nyomon követhetik virágföld minőségét. Ezen keresztül lehet kommunikálni a cseréppel, és láthatják, ha valamelyik tartályt után kell tölteni. A legtöbb cserép részletes naplózást folytat, így visszamenőlegesen is láthatók a folyamatok.

Ezek az eszközök számos színben, méretben és kivitelben kaphatók, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelő darabot. Az anyagjuk gyakran törésálló, ezért a háziállatok vagy a gyerekek számára is biztonságos.

Okos karkötők

Az okos karkötők nem csak divatos kiegészítőnek jók, hanem számos feladatot láthatnak el. Mérhetnek pulzust, testhőmérsékletet vagy követhetik a bejárt utat, így ideálisak a fittnesz applikációk kiegészítőjeként. Sokszor összepárosíthatók a mellkasra feltett övekkel, ezekkel még teljesebb profil alakítható ki az edzés menetéről.

De az okos karkötők az egészség támogatására is kiválók, hiszen egész nap figyelhetik a szív- és a test működését. A naplózott adatok vizsgálatával fellelhetők a betegségek, az abnormális értékek észlelésekor pedig riasztást küldhetnek. Utóbbi segítségével felébreszthetnek, ha kóros alvási állapotokat észlelnek, vagy tárcsázhatják a mentőket a szívinfarktus esetén.

A karkötőkhöz társított applikációk még változatosabbak, jellemzően a drágább eszközök rendelkeznek nagyon részletes alkalmazásokkal. Ezek már edzésterveket tudnak készíteni, figyelik a napi kalóriahasználatot és javaslatokat tehetnek a változtatásokra. Az egészségügyi értékeket monitorozó karkötők alkalmazásai pedig már azelőtt figyelmeztethetnek a kóros állapotokra, mielőtt az súlyos betegséggé fajulna.

További írásokat Okos Otthon témában az oott.hu weboldalon találsz.