Így működnek a különböző fogyókúrás tabletták

2022.08.26.Hétköznapok

A National Institutes of Healtf felméréséből korábban kiderült, hogy csak az Egyesült Államokban a felnőttek legalább 15%-a kipróbálta már azokat az étrendkiegészítőket, melyek azt ígérik, hogy segítenek a gyors, és látványos fogyásban.

Valójában a fogyókúrás tabletták, és a súlycsökkentő készítmények többféleképpen is kifejthetik hatásukat, nem árt azonban megválogatni azt, hogy mit kezdünk el szedni a diétánk mellett.

Azok az emberek, akik meg szeretnének szabadulni némi súlyfeleslegtől, az elején mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a fogyás elkezdődjön, de sajnos nagyon gyakran ez a kezdeti lelkesedés is elillan, főleg akkor, ha nem tapasztalnak magukon 1-2 héten belül látványos változást.

Pedig időbe telik míg a szervezetünk hozzászokik az új, egészségesebb szokásainkhoz, legyen szó a táplálkozásról, vagy éppen a sportolásról. Az azonban biztos, hogy ha továbbra sem táplálkozunk egészségesen, és nem figyelünk oda arra, hogy mikor, miből mennyit fogyasztunk, akkor hiába szedünk bármilyen táplálék kiegészítőt, nem fog bekövetkezni a várva várt hatás.

Ezt ígérik a fogyókúrás készítmények

Amikor valaki ki szeretne próbálni valamilyen fogyást elősegítő készítményt, legyen az por vagy tabletta, általában a táplálékkiegészítőket forgalmazó boltokba, gyógyszertárakba, vagy a drogériákba szokott betérni.

Szakemberek véleménye szerint ma már a piacon számos ilyen terméket találhatunk meg, azonban, ha nem a legjobbat válasszuk, az komoly problémákat is okozhat a szervezetünkre nézve. Orvosi felügyelet nélkül nem érdemes ezeket szedni főleg akkor, ha cukorbetegek vagyunk, magas vérnyomással, vagy máj és szívbetegséggel küzdünk.

Sokak szerint ugyanis ezek a termékek túlságosan felpörgethetik a szervezetet, és az anyagcserét, ez pedig nem minden esetben előnyös.

A Dietetikusok ki szokták hangsúlyozni azt, hogy mielőtt bármilyen fogyókúrás pirulát kezdünk el szedni, érdemes inkább megnézni azt, hogy mennyire táplálkozunk egészségesen. Azok a készítmények, melyek valóban működnek, legtöbbször abban tudnak segíteni nekünk, hogy csökkentsék az étvágyunkat. Ez a diéta első szakaszában valóban segíthet, akkor, amikor még nehéz megállni a nassolást, főleg az esti órákban.