Hogyan kell online virágot rendelni?

2013.05.17.Hétköznapok

Az online virágrendelés nem egy mumus, nem kell tőle félni, sőt! Roppant egyszerűen lehet nőismerősünknek kedveskedni az internetes virágküldő szolgáltatók segítségével. Előnye, hogy kényelmes, nem kerül pénzbe (nem kell kocsival elmenni a virágboltba, vagy nem szükséges telefonos egyeztetés), végignézhetjük a teljes kínálatot, amit például telefonos rendelésnél nem tudunk megtenni.

A kínálat széles, általában külön kategóriákra van bontva minden, hogy milyen alkalomra szeretnénk megrendelni, például anyák napjára, születésnapra, babaköszöntőre, stb. Érdemes először a maga kategóriáján belül keresni először, és csak utána a többiben. Ha megvan a szimpatikus virág, akkor csak bele kell tenni a kosárba, majd kifizetni az összeget. Ez általában banki átutalás formájában történik, vagy banki befizetés során, hiszen furcsán jönne ki, hogyha az ajándékozottól kérnék az árat, így utánvétes lehetőség nincs.

Fontos tudni, hogy addig nem teljesítik a cégek a kiszállítást, amíg nem érkezett meg a pénz. Fontos megjegyezni, hogy a kiszállításnak általában van díja, ezt mindenképpen bele kell kalkulálni az összegbe. Ne felejtsük el soha megnézni a szállítási feltételeket és vásárlási információkat, ha egy webáruházból rendelünk, különben meglepetés érhet minket.

Az online virágküldést akár 3 órán belül is teljesíthetik, ha időben adjuk fel a hirdetésünket. Lehetőségünk van elállni a vásárlástól, de ezt mindenképpen időben kell jelezni, különben a kiszállítás megtörténik. Amennyiben nem vagyunk elégedettek a szolgáltatással, a virággal (vagy más egyéb termékkel, például céges ajándékkal), mindenképpen értesítsük a webáruház tulajdonosát. Általában vállalnak garanciát a termékekre, de amit kifejezetten, speciálisan, egyénre szabottan készítenek, azt általában nem tudják visszavenni. A garancia általában az ajándékküldő cégeknél a tartós dolgokra vonatkozik, például csokoládé, szeszes italok, apró ajándéktárgyak.