Az ajándék cipőnek mindenki örül

2020.02.03.Hétköznapok

Bár már vége van a karácsonynak mégsem mindenki önzetlen az új év kezdetén sem. Bár a különböző segélyszervezetek a szeretet ünnepére időzítik különböző karitatív tevékenységeiket és adománygyűjtő akcióikat, az év többi részében sem árt ha kedvesek vagyunk az arra érdemesekkel.

Sokan szorulnak rá például ruhaneműre, gyerek-, férfi- és női cipőre, csizmára. Az egyik legnépszerűbb kezdeményezés például pont a cipős dobozokban gyűjtött és átadott ajándék volt tavaly.

Éppen ezért több Facebook csoportban is feltűntek azok az ingyenes cipők amiket tulajdonosaik adnak oda díjmentesen az arra rászorulóknak. Akik pedig nem az internetes ingyenes adok-veszek fórumokat használják, azok kukák tetejére vagy éppen padokra helyezik ki az adomány lábbelijeiket. Ezek pedig rendszerint nagyon gyorsan gazdára is lelnek ebben a hideg és latyakos időjárásban. Sajnos ma már nem csak a felnőttek, hanem nagyon sok hányatott sorsú gyerek is rászorul egy új pár (akár használt) cipőre, így nagy önzetlenségre vall, ha valaki lábbelit ajándékoz idegeneknek.

Van aki kicsiben, van aki nagyban csinálja a cipőosztást

Többen is észlelték, hogy a Szentendre felé közlekedő, Szépvölgyi úti HÉV-megállóban egy üres padon felbukkant néhány pár gazdátlan cipő. A 37-38 méretű cipők egy-egy címkével is el voltak látva, így egyértelmű, hogy aki kihelyezte azokat, nem kidobásra hanem önzetlen adományozásra szánta őket. Jó tudni, hogy azért az igazi hősök még köztünk élnek és, hogy akár egyetlen egy fő is képes jót cselekedni.

Persze vannak, akik nem csak 1-2 pár cipőt adományoznak, hanem több ezer ruhát és lábbelit osztanak szét. Egy frissen közzétett statisztikai adatból kiderült, hogy például a Szent Erzsébet Caritas Alapítvány tavaly összesen 2672 adományt osztott szét szegény sorsú családoknak. Csak ruházati termékekből és cipőből 4665 kilogrammot, élelmiszerből pedig 1200 kilónál is többet adományoztak. A szegény, rászoruló családok és a fedél nélküli hajléktalanok nagy örömmel vették át a segély csomagokat a szervezet munkatársaitól.