Sony tablet – Az Android operációs rendszerrel rendelkező készülékre a Play áruházból tudunk applikációkat letölteni

Alkalmazások letöltése a táblagépekre

2014.02.05.Hírek

Egyre több ember kezében látni tabletet, az érintőképernyős számítógépek villámgyorsan meghódították az emberek szívét. A táblagépek könnyűek, vékonyak, és a kezelésük sem egy ördöngösség.

Mik azok az alkalmazások?

Az alkalmazások tulajdonképpen azok a kisebb-nagyobb programok, amelyeket használunk a készülékünkön. Teljesen mindegy, hogy Android, Windows vagy iOS alapú a gépünk, mindegyik operációs rendszer áruházában több százezer, millió alkalmazást (applikációt) találunk. Milyen alkalmazások léteznek? Felsorolni is lehetetlen. Például különféle weboldalak applikációi (Facebook, Origo, stb.), megannyi játék, segédprogram, szinte nincs olyan dolog, amire ne találnánk alkalmazást az áruházban.

Sony tablet – Az Android operációs rendszerrel rendelkező készülékre a Play áruházból tudunk applikációkat letölteni

Sony tablet – Az Android operációs rendszerrel rendelkező készülékre a Play áruházból tudunk applikációkat letölteni

Hogyan tudok alkalmazást letölteni a táblagépemre?

Keressük meg az áruházat a tableten, és pötyögjük be a letölteni kívánt applikáció nevét. Amennyiben megtalálható az áruházban, akkor már tölthetjük is le a gépünkre. Ha nem tudjuk a nevét, akkor kulcsszavakat írjunk be, amik segítségével könnyebben megtalálhatjuk a kívánt appot. Nyugodtan keresgélhetünk a kínálatban is, általában mindenhol vannak TOP alkalmazások, böngésszünk kedvünkre. Ha megvan a letölteni kívánt darab, akkor egyszerűen kattintsunk a Download, Telepítés vagy Install feliratra, és néhány pillanat múlva megindul a letöltés. Mindig legyen legalább annyi hely a gépünkön, amennyit az applikáció igényel!

Fizetős applikációk

Az áruházban nincs minden ingyen, sok alkalmazásért fizetni kell. Nem mindig a fizetős app a legjobb, próbáljuk ki előtte a hasonló tudású, de ingyenes alkalmazásokat, elképzelhető, hogy sokkal jobb, mint amiért csengetni kell. Ha végképp nem találunk megfelelő alternatívát, akkor vásároljuk meg magunknak. Érdemes lehet elolvasni más felhasználók véleményét az alkalmazásról, ha túlságosan sok a negatív vélemény, inkább ne költsünk rá. Figyeljünk az akciókra, gyakran előfordul, hogy kvázi fillérekért lehet amúgy drága alkalmazásokhoz jutni!