A szex és a kiegyensúlyozott párkapcsolat kéz a kézben jár

2021.12.25.Hétköznapok

A merevedési zavarok leküzdéséért egy pár mindkét tagja nagyon sokat tehet. A jobb és intimebb szexért az alábbi tanácsokat javasolja a WebMD.

A tartós merevedési zavarok esetén érdemes szakorvost felkeresni, hiszen a háttérben ilyenkor fizikai okok, egyéb betegségek állhatnak, mint amilyenek például az érrendszeri betegségek, vagy épp az ezzel összefüggő cukorbetegség és magas vérnyomás, vagy szívbetegségek.

Az erekció kialakulásának és fenntartásának képessége az egészséges erektől függ, tehát ha az artériák koleszterinnel tömődnek el, vagy károsodnak a magas vérnyomás miatt, akkor károsodhat a péniszbe történő véráramlás.

Az étrend megváltoztatása segíthet csökkenteni a merevedési zavarokat, csökkentve a kockázati tényezőket, beleértve a magas vérnyomást és koleszterinszintet. A napi 5-9 adag zöldség és gyümölcs fogyasztása hatalmas előnyökkel jár, mint ahogy a kevesebb só fogyasztása is. Érdemes több halat, baromfit és más sovány fehérjeforrást fogyasztani, és kerülni a feldolgozott élelmiszereket.

A zsírszegény, zsírmentes tejtermékek fogyasztásának szintén sok egészségügyi előnye van. Az étkezési szokások megváltoztatása nem könnyű, ha ebben együttműködik a pár, akkor az a kapcsolat egészére nézve pozitív hatásokkal lehet.

Ugyanígy lehet közös tevékenység a mozgás is, a rendszeres sportolás ugyanis segít az egészséges testsúly fenntartásában, és javítja a szív és az erek működését is, ami javítja az erekció minőségét.

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy az erekció elérése testi és lelki kérdés is. Ha a problémának fizikai okai is vannak, az érzelmi és pszichológiai aggodalmak ronthatnak a helyzeten, ezen kívül a munkahelyi vagy az otthoni stressz is megnehezítheti az ellazulást és a szex élvezetét.

Az erekciós problémák pedig a szexet is stresszessé tehetik. A stressz csökkenthető jógával, meditációval és olyan közös tevékenységekkel is, mint a séta vagy épp a zenehallgatás.