A legismertebb kereskedelmi rádiók

2013.04.29.Hétköznapok

Az online rádióhallgatás legnagyobb előnye, hogy nem kell külön rádiókészüléket magunkkal cipelni, mégis hallgathatjuk kedvenc adásainkat. Számítógépről, laptopról, de akár már okostelefonunkról is rá tudunk csatlakozni bármelyik rádióra. Előnye még a frekvenciától és országoktól való függetlenség is.

Nem muszáj a környéken sem lennünk, mégis hallgathatjuk valamely város helyi rádióját, de belekóstolhatunk abba is, milyen műsorok vannak a világ másik végén.

Az egyik legismertebb állomás a Rádió1, ami egy kereskedelmi adó, legfőképpen a fiatalok körében közkedvelt, ugyanis főleg populáris slágereket játszanak. A Rádió1-nek kalandos története van, főleg az utóbbi években, frekvenciaproblémák miatt többször is kellett költözniük. A székhely átköltözött Pécsre, és onnan kezdték el szórni az adást. Jelenleg főként az ország déli tartományában érhető el a Rádió1, de online bárki hallgathatja.

A Music FM egy friss rádió, alig több, mint egy éve, 2013. márciusa óta érhető el az éteren keresztül. Korábban a Juventus rádió volt azon a frekvencián, amin ma a Music FM érhető el. 35%-os lefedettséggel bír, de online bárki számára fogható az adás. Zenei stílusát tekintve pop, dance, house, funk, chill és hazai slágereket játszanak. Legismertebb műsorvezetői Harsányi Levente és Cooky.

A Class FM nagy országos lefedettséggel bír, az ország mintegy 69%-ban érhető el. Szintén kereskedelmi rádió, 2009 novemberében indult útjára. A Danubius Rádió frekvenciasáv pályázatán ők lettek a nyertesek, így 2009 végén elindulhatott a Class FM. Olyan ismert műsorvezetők dolgoznak ott, mint például Jáksó László, Abaházi Csaba. 2010-es felmérések szerint a Class FM Morning Showja a leghallgatottabb reggeli műsor, műsorvezetői Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc és Vadon János. Akik nem szeretnének lemaradni a leghallgatottabb reggeli műsorról, ők az interneten keresztül is bekapcsolódhatnak.