A görög nyaralóhelyeken egyelőre nem érezni a válságot

2015.07.21.Hírek

Görögország jelenleg óriási döntés és egy hatalmas bel-, valamint még nagyobb külpolitikai viszály előtt áll, aminek kimenetele az egész Európai Unió sorsát befolyásolhatja. A Magyar Utazási Irodák Szövetsége szerint azonban amennyiben turistaként utaznánk a görögökhöz, aggodalomra nem lesz okunk, hiszen egyelőre a kialakult helyzetből szinte semmit sem lehet érezni az országban, pláne nem a jól ismert nyaralóhelyeken, ahol továbbra is zavartalan az ellátás, valamint a turistaforgalom.

Még mindig a legkedveltebb Görögország

A szövetség az előfoglalási időszakban rögzített adatok, valamint a magyar utazásszervezők által közölt információk alapján kijelentette, hogy az idei nyári szezonban is Görögország nyerte el a tengerparti országok közül a legnépszerűbb és legkedveltebb célpontnak járó elismerést, így ha más nem is, a turisták továbbra is zsákszám viszik be a pénzt a nyaralóhelyekre, így ezeken a részeken semmit sem lehet érzékelni a kialakult válságból. Ez nem csak azt jelenti, hogy a nyaralóknak nem kell semmiben sem hiányt szenvedniük, hanem azt is, hogy akik regisztrált utazási irodákon keresztül utaztak, azoknak garantáltan biztosítva lesz a jövőben is a ki- és hazautazása – természetesen a gondtalan kint tartózkodás mellett.

Sőt mi több, az utazási irodák arra számítanak, hogy a válság hatására most még olcsóbbá válnak a görögországi utak, ebből kifolyólag egyre több hazai utazó keresi majd fel a kérdéses mediterrán vidéket, mint az elmúlt években. A magyar turisták jelentős része egyébiránt utazási csomagokkal jut ki Görögországba, többnyire buszokkal és charterjáratokkal jut el a célig. Ebben a rendszerben az idei esztendőben még biztosan nem lesz változás, hiszen körülbelül a múlt év végéig előre lefoglaltak heti 20-25 repülőjáratot, valamint közel ugyanennyi buszt, amelyek gondtalanul viszik és hozzák az utasokat a népszerű görög üdülőhelyekre.

Magánkézben van a görög turizmus

A görög turizmust azért sem érinti a jelenlegi probléma, mert az ottani szállodaipar teljes egészében magánkézben van, tehát nem csak az országnak, hanem a befektetőknek és tulajdonosoknak is az a legfőbb céljuk, hogy a lehető legsikeresebb szezont zárják az idei esztendőben is. Ehhez a vendégek teljes körű elégedettsége szükségeltetik, ezáltal a nyaralóhelyeken még senki sem érez semmit sem a válságból, és ez vélhetően így is marad az év végig, legfeljebb az árak mérséklődésében lehet változás.

A görög helyzet végkimenetelétől függetlenül a kiutazott, vagy a jövőben kiutazó magyar nyaralók is teljes biztonságban vannak, nincs okunk pánikra, de még aggodalomra sem. Természetesen mindez csak akkor igaz, ha meglévő és érvényes engedélyszámmal bíró, regisztrált utazási irodáknál foglaltak maguknak jegyet. Ajánlatos egyébiránt a korábbinál több költőpénzt vinni magukkal az embereknek a banki korlátozások miatt, de ezen felül semmilyen extra óvintézkedésre nincs szükség.