A dobozok elrendezése a jó költözés alapja

2022.04.06.Hétköznapok

Hogyan kell a dobozokat rendszerezni? Ez a kérdés sok emberben felmerül, főleg az indulás előtti napokban. Lehet, hogy már rendelkezünk pár dobozzal, a lezárásukhoz szükséges elemekkel, például ragasztószalaggal, az esetleges ütések tompítására szolgáló újságpapírral vagy buborékfóliával, de ez önmagában még nem garantálja a sikert.

Tisztában kell lennünk azzal, hogyan rendezzük el a dobozokat, mit tegyünk alulra és felülre, és hogyan készítsük elő őket a felbérelt költöztető cég számára.

Használjuk a megfelelő méretű dobozokat

Valószínűleg logikusnak hangzik, de a nehéz tárgyakat, például a könyveket kis dobozokba, a könnyű tárgyakat, például párnákat, törölközőket vagy lepedőket pedig nagyobb dobozokba kell rakni. A nehéz tárgyakkal teli nagy dobozok miatt gyakran panaszkodnak a hivatásos költöztetők. Nemcsak megnehezítik a munkát, de nagyobb a valószínűsége annak is, hogy kiszakadnak. Ennél a pontnál tovább mehetünk kicsit: keverjük a nehéz és könnyű tárgyakat. Tegyük a könyveket az aljára, majd a tetejére pár könnyebb tárgyat, de vigyázzunk a törékeny dekorációval! A költöztetők a legnehezebb dobozokat a furgon vagy teherautó elejére pakolják először, hogy megőrizzék az egyensúlyt.

Egyéb fontos szabályok

Ne hagyjunk üres helyeket vagy hézagokat a dobozokban. Töltsük ki a hézagokat ruhákkal, törölközőkkel, plüssökkel, ajándéktárgyakkal vagy csomagolópapírral. A költöztetők nem akarnak olyan dobozokat mozgatni, amelyek lazák vagy kiegyensúlyozatlanok.

Kerüljük a különböző helyiségekből származó tárgyak keveredését ugyanabban a dobozban. Ez gyorsabbá teszi a csomagolást és sokkal könnyebbé a kicsomagolást.

Címkézzünk fel minden egyes dobozt a helyiség nevével, ahová szánjuk, és a tartalmának leírásával. (Törékeny!)

Ez segít nekünk és a költözésben részt vevőknek, hogy tudják, melyik doboz hová tartozik az új helyen. Az egyes dobozok számozása és egy kis jegyzetfüzetben vagy okostelefonon vezetett leltárlista jó módszer arra, hogy nyomon kövessük, mit csomagoltunk be, és hogy biztosak legyünk benne, hogy minden megvan, amikor kicsomagolunk.