Zsírégetés

Semmi szükségünk nincs csodaszerekre. Látványos eredményt úgy érhetünk el a legkönnyebben, ha kevesebb kalóriát viszünk be szervezetünkbe, mint amennyit az egy nap alatt felhasznál. Segítségünkre lehetnek a cél elérésének érdekében az étrendkiegészítők, melyek szedésévek nem kell folyton azt figyelnünk vásárláskor, hogy melyik élelmiszer mennyi kalóriát tartalmaz. Hogy mennyi a napi kalória szükségletünk, egy egyszerű számítással kikalkulálható:

Nőként adj a testsúlyodhoz 700-at, majd a kapott összeget szorozd be 1,2-vel ha ülő munkát végzel, 1,4-el közepes fizikai-, és 1,8-al nehéz fizikai munkavégzés esetében. Tehát például: (55 kg + 700) × 1,2 = 906. Vagyis 906 kalóriát használ fel egy 55 kilós, ülő munkában ténykedő lány. Férfiként a képlet ugyan az, csak a 700 helyett 900-at kell hozzáadni a testsúlyhoz.

Hogyha tartjuk a kiszámított értéket, súlyon stagnálni fog. Amennyiben hízni szeretnénk, a napi felhasznált kalóriánál többet kell szervezetünkbe juttatni, fogyni vágyás esetén pedig kevesebbet. Utóbbinál szem előtt kell tartanunk, hogy az egészséges fogyás hetente maximum mínusz fél kilogramm. Ha ennél többet adunk le egy hét alatt, akkor nem csak zsírt égetünk, hanem izmainkból is veszítünk – ugyanis, ebben az esetben az anyagcserénk belassul, és a szervezet kénytelen máshonnan elvonni, amit a zsírszövetekből nem tud.

A napi kalória bevitel mellett kardió edzéssel is megkönnyíthetjük a zsírégetést. Az edzőtermekben rendelkezésünkre állnak az ehhez szükséges gépek: taposógép, futópad, ellipszis, és a bicikli. Amennyiben nem szeretnénk, vagy nem engedhetjük meg magunknak a terem bérletet, a futás és lépcsőzés a szabadban is prímán megoldható.

Kitűnő minőségű táplálékkiegészítők a Biotech USA webáruházban: www.biotechusabolt.hu

Keringenek olyan tévhitek, hogy este 6 után már nem szabad enni, ha fogyni szeretne az ember. Nos, ez csak részben igaz. Enni szabad, csak nem mindegy, hogy mit. Magas fehérjetartalmú ételek egész nyugodtan fogyaszthatók akár este is, ugyanis a fehérje az izomba épül be, nem a zsírszövetbe. Így például csirkemellet fogyaszthatunk mondjuk rizzsel, vagy salátával. De sertéshúst, lencsét, zabpelyhet, vagy olajos magvakat már nem ajánlott, mert magas a zsírtartalmuk és sok bennük a kalória is.

Kategória: Hétköznapok