Mikor éri meg négyévszakos gumit vásárolni?

Az autó tulajdonosok néhány évente ugyan, de újra és újra szembesülnek a gumi csere problémájával. Tény és való, nem egy örömteli esemény ez, hiszen alaposan megterelheti a pénztárcát egy teljes gumi garnitúra cseréje, ám azt is hozzá kell tenni, hogy ez egy szükséges rossz.

Nem szabad elbagatellizálni az új gumi vásárlását, hiszen rossz időben, vagy nehezebb terepen bizony életet is menthet egy jó gumiabroncs.

A téli és nyári gumik mellett létezik négyévszakos gumi is. Sokan azt gondolják, hogy gazdaságosabb venni négyévszakos gumikat, és így megúszhatják a folytonos cserét az évszakváltozások során. Nem mindenkinek ajánljuk azonban ezeket a típusú gumikat.

Miért? Azért, mert a négyévszakos gumik télen kevésbé tekinthetőek biztonságosnak. Lehet természetesen olyan autóval közlekedni, amin ilyen gumik vannak, ám csak akkor, ha keveset használjuk jeges, havas utakon a gépjárművet.

Négyévszakos gumi vásárlás előtt tehát mindig gondolják végig saját vezetési szokásaikat. Ha tudják, hogy télen sokat kell majd vezetniük a kiszámíthatatlan minőségű utakon, akkor ajánlatosabb téli gumikkal felszerelni az autót!

Nyári időszakban már viszont jól teljesítenek a négyévszakos gumik, így akkora nyugodt szívvel választhatják ezt a típust. Amennyiben a linkre kattintanak, egy olyan online gumiabroncs áruház oldalára jutnak el, ahol széles választékban tudnak majd keresgélni a gumiabroncsok között, legyen szó téli gumiról, nyári gumiról, vagy négyévszakos gumiról.

Kategória: Hétköznapok