Így ápolhatod a jakuzzi tetejét

Egy jakuzzi ápolása rendkívül fontos feladat, azonban nemcsak magát a rendszert fontos rendszeresen karbantartani a megfelelő működés érdekében, hanem a medence kiegészítőit is, mint amilyen a jakuzzi teteje. Mert teljesen mindegy, hogy leeresztjük-e télre, vagy használatban tartjuk-e a leghidegebb hónapokban is, egy jakuzzi tetejére ebben az időszakban is nagyon fontos szerep hárul, sőt talán fontosabb, mint a nyári időszakban, azonban a nagy nedvességterhelés miatt a tetőn előbukkanhatnak olyan elváltozások, amelyek ellen fontos felvenni a küzdelmet.

A jakuzzi tetejének célja

Amennyiben egy jakuzzit letakarva tartjuk, abban az esetben a medencét minden esetben védjük a külső környezeti hatásokkal szemben, méghozzá a benne lévő vízzel egyetemben. Amennyiben a medencében nincs víz, amit érdemes lenne melegen tartani, az úgynevezett termo tetők akkor is kiváló szolgálatot tehetnek azzal, hogy például kint tartják az esőt, a port, a szennyeződéseket, valamint természetesen a havat is a tisztán tartott belső résztől. Mivel azonban a tetőnek kell érintkeznie a káros és negatív környezeti hatásokkal, éppen ezért a tetőn látszanak meg ezek nyomai. Mivel a nedvesség a tetőt tartósan éri, ezért előbb vagy utóbb, de mindenképpen megjelennek rajta az elváltozások, a fakulás, a penész, a doh, a kellemetlen szagok, ami ellen fel lehet venni a kesztyűt.

Hol tudok vásárolni jakuzzit?

A jakuzzi tetejének ápolása

A jakuzzi tetejének ápolása többféle módon történhet, de a legjobb módja a fehérítő és a víz keverékével érhető el. Amennyiben a medencét télen is használni szeretnénk, akkor a tisztítás során a teljes tetőt távolítsuk el, és a medencétől távol tisztítsuk meg, illetve ápoljuk le. Ez azért fontos, mert a jakuzzi vizébe értelemszerűen csak olyan készítmények kerülhetnek, amelyek belevalók, és a háztartási fehérítő egyáltalán nem tartozik ezek közé. A speciális tisztítóvegyületet egyébiránt a tető leválasztását követően érdemes egy szórófejes flakonnal felvinni a felületre, hiszen így sokkal egységesebben tudjuk eloszlatni. A keverési arány tekintetében úgy járjunk el, hogy 9 deciliter víz mellé öntsünk 1 deciliter fehérítőt, amit mindig kesztyűben dolgozhatunk el a tető felületén, majd bő vízzel leöblítjük, és teljesen megszárítjuk még a visszahelyezés előtt.

Kategória: Hétköznapok