A könnyűszerkezetes házak előnyei

Mint minden háztípusnak, a könnyűszerkezetes házaknak is megvan a maga előnye. Természetesen hátránya is. Ha egy apró faházat nézünk, ott problémát jelenthet a szigetelés, maga a biztonságérzet. Ha egy téglaházat nézünk, lehetőségünk van kitűnő szigetelésre, teljesen biztos alapok lefektetésére és még sok más dologra.

A könnyűszerkezetes házak egyik legfőbb előnye, hogy gyorsabban elkészül, mint egy hagyományosnak mondható ház. Erre azért van lehetőség, hiszen egyes darabjait a háznak gyárakban készítik, így a folyamatot gyorsabb, hatékonyabb munkával lehet elkészíteni, mintha több ember készítené és dolgozna rajta.

Csak hogy konkrét számokat is említsünk, másfél-két hónap alatt, ha semmiféleképpen sem szeretnénk alul lőni az intervallumot már el is készülhet. Erre az alacsony számra azért is van mód, mert a könnyűszerkezetes házak száraz építési módszert alkalmaz, így nem kell arra várnunk, hogy megszáradjanak az alapanyagok. Ez a későbbiekben, ha tégla építésű háznál gyorsabban próbálnánk haladni, még penészedést is okozhat.

Több az előny, mint gondolnánk

Napjainkban a környezettudatosság egyre nagyobb szerepet tölt be, és egyre jobban az emberek mindennapjaiba került a tény, miszerint védeni kell a Földet. A könnyűszerkezetes házak alkalmazkodtak ezekhez az elvárásokhoz, és a kiváló hő- és hangszigetelés lehetővé teszi, hogy gyorsan felfűtsük a lakást, így nem kell folyamatosan melegíteni a belső légteret, elég csak szakaszosan.

Ez a metódus rengeteg erőforrást megspórolhat. Habár azt gondolnánk, hogy a fűtési rendszer hatékonyabb a hagyományos házaknál, azonban az anyagok miatt, melyeket építéskor használnak akár felére is csökkenthető a fűtési költség.

Ezek a háztípusok, vékonyabb falakkal rendelkeznek, mint a hagyományos házak, így a belső tér hatékonyabb elrendezése is mellettünk áll. Az a néhány centiméter, mely a tényleges különbséget jelenti, igazán jól jön, ha akár csak egy szekrényt, akár egy ágyat szeretnénk a megfelelő helyen elhelyezni. Lehet hogy a másik vastagságú falnál nem tudnánk.

Kategória: Hétköznapok