Zalakaros télen – nyáron várja látogatóit

Zalakaros, Zala megyében található, fürdőváros. Mi se bizonyítja jobban, mint, hogy tagja a Magyar Fürdővárosok Szövetségének. Statisztikák szerint pedig a kereskedelmi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák tekintetében 7. leglátogatottabb városa. Turisztika szempontjából nem csak a fürdővizek teszik híressé, de a történelem szerelmeseinek is nyújt kikapcsolódási lehetőséget.

Feljegyzések szerint már az 1200-as években említik a város nevét. Kiemelt programként ajánlott az 1400-as években épült, egyik legszebb látogatni való, Zalamerenye és Zalakaros találkozásánál található vízimalom. A malom több felújításon esett át az évtizedek során, látogatása bejelentkezés után ingyenesen megtekinthető. A város közelében található Bivalyrezervátum, hazánk legnagyobb látogatható bivalyállomány rezervátuma.

Az állatokat kilátón keresztül tekinthetik meg. Egész évben nyitva tartó rezervátum télen is látogatható. Ilyenkor istállóban tekinthetőek meg az állatok. A túra után idilli piknikezőhely várja a vendégeket. A városban továbbá nemzetközileg elismert gyógy-termálvíz található.

Gyógyfürdőinek gyógyvize nemzetközi szinten elismert gyógyító hatása bizonyított. Kétezer méter mélyből fakadó 96 fokos hőmérsékletű vizet, összetétele miatt tartják gyógyhatásúnak. Nőgyógyászati betegségekre, mozgásszervi panaszokra, sebészeti utókezelésre és bőrgyógyászati problémákra egyaránt ajánlott. Nem csak a testnek jótékony hatású, de a léleknek is. A wellness fürdőzés stressz űző hatása közismert.

Utcafesztivál, advent és szilveszter Zalakaroson

A sportolás szerelmeseinek igazán kiváló választás lehet ez a város, hiszen nem csak túraútvonalak, kerékpárutak találhatóak, de vízitúrákat is kínálnak az idelátogatóknak. A Zala folyón lévő túra Zalaapátin indul és mintegy 7 km-es szakaszon mutatja be a környező vidék természeti látványosságait. Állandó programsorozatként megtalálható az évente megrendezendő Szent István Napok, Zalakaros Város Napjai, Kannavirág fesztivál, Zalakaros Futóverseny, Tök jó Zalakaroson, Utcafesztivál, Advent Zalakaroson, Bornapok, Csillagvarázs programsorozat és persze az évet lezáró, nagy szilveszteri utcai ünnepség is.