Van értelme még keresőoptimalizálni 2020-ban?

A keresőoptimalizálás ma már sokkal többet jelent mint régebben. Régen kevesebb munkával és egyszerűbb trükkökkel is előre lehetett jutni a találati listában, ma viszont már egy különálló szakmává nőtte ki magát a SEO.

Az ok, amiért ma már nem leszünk egyik napról a másikra elsők, az egész egyszerűen az, hogy szinte minden piac (és minden kulcsszó) erősen telített. A legnépszerűbb kulcsszavakra ezért a profi SEO szakértők már nem is próbálnak meg optimalizálni, helyette megfelelő kulcsszó párokat keresve törnek be a piacra és érnek el sikereket.

A „régi szép időkben” még elég volt telezsúfolni a weboldalunkat unásig ismételt, számunkra fontos kulcsszavakkal és az is mindegy volt, hogy egyáltalán értelmes mondatot kapunk-e a kulcsszókavalkád során. Mára azonban már a Google figyeli a kulcsszó sűrűséget, a felugró ablakokat, a háttér és betű szín kombinációkat és a saját magunkra való linkelést is. Egyre több technika miatt jár büntetés vagy sorolódhatunk hátrébb a keresőben. Ezért ügyelnünk kell arra, hogy mit tegyünk és mit ne tegyünk annak érdeklőben, hogy a Google kegyeit elnyerjük.

Sokat veszthetünk, ha nem foglalkozunk a SEO-val!

Attól, hogy van egy céges honlapunk vagy éppen webáruházunk, még nem biztos, hogy lesznek is látogatóink és vásárlóink. Noha vannak ingyenes hirdetési lehetőségek és a közösségi oldalak adta lehetőség, valamint az offline, üzletben való hirdetés is csábíthat át néhány látogatót, jelentősen nem fog nőni a forgalmunk. Erre elsősorban és hosszú távon csupán a keresőoptimalizálás képes.

A jól felépített weboldal, a megfelelő linkhálózat, az ügyesen kiválasztott kulcsszavak és a minőségi cikkek mind-mind előrébb lendíthetik az oldalunkat a Google keresőjében. Minél előbb vagyunk, annál több organikus látogatót szerezhetünk, akikből nagyobb valószínűséggel lesz majd megrendelő is. Fontos, hogy ne spóroljunk és ne sürgessünk senkit (még önmagunkat sem) ha keresőoptimalizálásról van szó és a legfontosabb, hogy a SEO nem csupán egy egyszeri beállítást jelent, hanem egy folyamatosan felügyelt folyamatot.

Kategória: Szolgáltatás