Érdemes-e ceremóniamestert alkalmazni egy esküvőn?

Noha egyre inkább elterjedőben vannak a kisebb, meghitt családi körben tartandó esküvők, illetve a lakodalmak szinte teljes mellőzése, összességében azonban még mindig nagyon sokan voksolnak inkább a nagy, mondhatni hét országra szóló lakodalmak mellett. Ez ma nem csak nagyon sok pénzbe kerül, hanem ezen felül rengeteg szervezéssel, tennivalóval jár együtt, ami gyakran nem csak a közeli hozzátartozókra, hanem a házasulandó felekre is rengeteg terhet ró.

Ha te is nyugodt és harmonikus esküvőt szeretnél

Az esküvők köré ma már egy komplett iparág épült fel, megvannak tehát a fotósok és a videósok, akik megfelelő formában, profin képesek megörökíteni a nagy nap eseményét, de megvannak azok a személyek is, akik képesek levenni a vállunkról minden terhet, és megvalósítani elképzeléseinket.

Az egyik ilyen az esküvőszervező, akinek a feladataival a legtöbben tisztában vannak, hiszen lényegében megteszi mindazt, ami az esküvők legkényesebb pontja, egyszóval mindent megszervez, mindent előkészít, így nekünk már szinte csak be kell vonulnunk az oltár elé, és kimondani a boldogító igent. Az esküvőszervező feladata azonban a ceremónia lezajlását, esetleg a lakodalom megkezdését követően véget ér, a lakodalom alatt tehát végig magunkra és családunkra leszünk utalva.

Ha szeretnénk, hogy itt is minden rendben menjen, egyszóval kellene egy buli-felelős, aki nem hagyja, hogy ellaposodjon a lakodalom, aki kezeli a nagyivó és hangos barátokat, illetve rokonokat, ezen felül pedig gondoskodik arról is, hogy mindig megfelelő szinten maradjon a hangulat, akkor neked egy ceremóniamesterre van szükséged.

Mit csinál egy ceremóniamester?

Például műsort vezet (Titz Tibor) egy esküvő kiállításon, feltéve, ha népszerű : )

Például műsort vezet (Titz Tibor) egy esküvő kiállításon, feltéve, ha népszerű : )

A fenti kép megtekinthető nagyobb méretben is a forrásoldalon: 2015-ös esküvő kiállítás Székesfehérváron

A ceremóniamester jelenléte egy esküvőn külföldön már megszokott, mondhatni bevett fogalom, hazánkban azonban még kevésbé ismert, így a legáltalánosabb kérdés vele kapcsolatban, hogy mi is a feladata egy ilyen tisztséget betöltő személynek? Összességében leginkább az, hogy hagyja a meghívottakat kibontakozni, és nem hagyja a bulit ellaposodni. Régen, mikor még a fél falu összegyűlt egy esküvőre, erre nem volt szükség, hiszen biztosan akadt két-három olyan ember, akik végigtáncolták, kurjongatták és mulatták az éjszakát, de ma, főként a kisebb esküvők esetében gyakran nagyon fontos a ceremóniamester ahhoz, hogy a hangulat garantált maradjon.

A ceremóniamester lényegében folyamatos szimbiózist ápol a meghívottakkal, ha van zene, táncba hívja őket, beszélget velük, ha a többiek nem akarják követni a példáját, akkor körtáncot és vonatozást szervez, hogy megmozdítsa az összegyűlteket, ha pedig nincs zene, azonnal lendületbe jön, hogy a társaság egy pillanatig se unatkozzon. A ceremóniamester egyfajta házigazdaként a vendégek minden kérésére figyel és reagál, ha pedig tudja, teljesíti is, gyakran készíthet meglepetéseket, de akár a szervezésben is segíthet, így például instruálhatja, segítheti a videóst annak érdekében, hogy a lehető legmegfelelőbb esküvői film készülhessen el a nagy napról.

Kategória: Szolgáltatás