A coach képzés előnyei

Manapság már végzettség nélkül, vagy csak egy végzettséggel nagyon nehéz elhelyezkedni, a legtöbb helyekre magasan kvalifikált szakemberekre van szükség. A folyamatos képzés, fejlődés, és tanulás előrébb fog vinni minket az életben.

Tanácsadónak született?

Az élet minden területén szükség van különféle tanácsadókra, akik továbblendítik az embereket a kritikus pontokon. Tanácsadó egyéniségnek születni kell, vannak, akik ösztönösen ráéreznek a problémákra, ám ehhez megfelelő képzésre is van szükség, hogy művelhessük. Hiszen ha úgyis élvezzük, miért ne szerezzünk róla papírt is?

Egy vállalat életében kiemelten nagy szükség van megfelelő tanácsadásra

Egy vállalat életében kiemelten nagy szükség van megfelelő tanácsadásra

A képzés előnyei

Természetesen túl azon, hogy kapunk egy végzettséget, a coaching képzés bevezet minket az alapvető és a magasabb szintű tanácsadás rejtelmeibe is. Teljesen mindegy, hogy magánszemélyeknek szeretnénk az életükkel, kapcsolataikkal kapcsolatos tanácsokat osztogatni, vagy egy vállalat vezetőit akarjuk segíteni, mindezekre lehetőséget ad a képzés, és így profi szakember válhat belőlünk. Lehetőség van kifejezetten business (üzleti) tanácsadást is tanulni. Azok, akik nem elégszenek meg az alapvető tudásokkal, azok mesterszinten is folytathatják a tanulmányaikat. Előny az is, hogy az elméleti anyagrész elsajátításán túl lehetőség van a gyakorlatban is kipróbálni a tanultakat, tehát nem egy kizárólag elméleti tudáson alapuló posztgraduális tanfolyamról van szó.

Ha szeretnénk önmenedzselést, önpszichológiát tanulni, arra is van lehetőség, ezt elsősorban azoknak ajánlott elvégezni, akik már rendelkeznek tanácsadói gyakorlattal, de tanulmányaik során viszonylag kevés pszichológiát sajátítottak el.

Akik önismereti terapeuták és csoporttrénerek szeretnének lenni, az ő számukra is van lehetőség továbbképzésre.

Mennyit kell iskolapadban ülni?

A képzések ideje változó, attól is függ, hogy szeretnénk-e mesterszintet elérni, vagy sem. A legrövidebb kurzusok általában 60 órásak, ennél mindegyik több. A képzések szinte mindig hétvégére esnek, így nem jelent olyan nagy problémát, ha munka mellett szeretnénk elvégezni.

Kategória: Szolgáltatás