Miért kössünk utasbiztosítást?

Sokan elfelejtik, vagy egyszerűen nem is gondolnak arra, hogy utasbiztosítást kellene kötniük, pedig ezzel akkor is érdemes foglalkoznunk, ha csak egy kicsit átruccanunk valamelyik szomszédos országba. Ha pedig messzire utazunk és hosszabb távra, akkor még fontosabb!

Milyen utasbiztosítást érdemes kötni?

Utasbiztosítás és utasbiztosítás között is nagy különbségek vannak, nem mindegy, hogy egy EU tagállamba vagy a Fekete Afrikába készülünk, ahogy az sem mindegy, hogy csak vásárolni megyünk ki, vagy netán veszélyes sportokat kívánunk űzni. Mindig legyünk őszinték, amikor megadjuk, mi az utazásunk célja, egy síbalesetre nem fog fizetni a biztosító, ha tengerparti biztosítást kötöttünk! Minél extrémebb kirándulásra megyünk, annál többet kell fizetnünk, de annál nagyobb is a valószínűsége egy balesetnek.

Az alapvető általános utasbiztosításon túl, lehetőség van nagyobb csomagokat is megvásárolni. Minden esetben nézzük meg, hogy megéri-e ez nekünk. Ha nem, akkor felesleges költeni rá, valószínűleg a legolcsóbb is megteszi.

Rengeteg kalkulátor van, ráadásul a be sem kell mennünk sehová, egyszerűen, otthon, a kényelmes székből is köthetünk biztosítást. Ilyenkor a kötvényt e-mailben küldik el a megadott címre, és megadnak egy telefonszámot, amelyet bármi baj esetén fel lehet hívni.

Messzire megyünk? Ne felejtsünk el utasbiztosítást kötni!

Messzire megyünk? Ne felejtsünk el utasbiztosítást kötni!

Más megoldások

Létezik egy ingyenes, Európai Egészségbiztosítási Kártya, amely segítségével az EU-s országokban olyan ellátást kaphatunk, mint itthon, amennyiben a szükség úgy hozza. Ez a kártya azonban nem teljesen nyújtja ugyanazt a szolgáltatást, mint egy utasbiztosítás. Mivel pénzbe nem kerül, ezért nyugodtan bárki kiválthatja.

A bankkártyákhoz is járhat jutányos díjért cserébe utasbiztosítás. Érdemes utánanézni, hogy mit tudnak ezek a biztosítások, elképzelhető, hogy jóval kevesebb kártérítés van bennük, mint a hagyományos utasbiztosításban. Ezeknek a bankkártyás utasbiztosításoknak általában éves, fix díja van, és évente megújításra kerül, ha nem tiltjuk le.

Kategória: Hitel és Pénzügy