Kötelező biztosítás (KGFB) kérdések

A KGFB területén rengeteg apró tudnivaló létezik, melyekről érdemes tudomást szerezni, hiszen nagymértékben megkönnyítheti a gépjármű tulajdonos életét, valamint rengeteg hibát lehet általa elkerülni. Néhány fontos kérdés felsorolásra kerül, bár ez közel sem meríti ki azokat az információkat, melyekkel érdemes tisztában lenni a kötelező biztosítás területén. Sok esetben a kötelező biztosítás kalkulátor (KGFB kalkulátor) használata nyújtja a leggyorsabb megoldást.

Sok esetben felmerül a kérdés, hogy csupán a gépjármű tulajdonosa kötheti-e meg a kötelező biztosítást. Ez természetesen lehetséges a gépjármű üzembentartója részéről, vagy egy megbízott személy részéről is, aki szerepel a gépjármű forgalmi engedélyében. Ezeket az adatokat is pontosan kell megadni az esetleges kötelező biztosítás kalkulátor (KGFB kalkulátor) használata során.

Szintén gyakori kérdés, hogy egy kötelező biztosítás váltás (KGFB váltás) után jogosult-e a gépjármű tulajdonos visszatérni előző biztosítójához. Természetesen, a biztosító társaság elutasíthatja a kötelező biztosítás kötésére adott ajánlatát a gépjármű tulajdonosnak, ám ezt csak abban az esetben teheti meg a biztosító, ha korábban súlyos szerződés szegés történt, mely legtöbb esetben a kötelező biztosítás díj nem megfizetését jelenti. Ilyen esetben a következő évfordulóig türelemmel kell lenni, majd azután lehet újra próbálkozni az előző biztosítónál.

Gyakori kérdés a kötelező biztosítás révén a bonus besorolás átvitele, illetve átruházása. Ez érdekes kérdés, hiszen a bonus besorolás alapvető célja, hogy egy adott személy mennyire képes folyamatosan kármentesen vezetni. Az adott személy kármentes vezetésének honorálása a bonus besorolás.

Nyilvánvalóan, nem ruházható át a bonus besorolás a kötelező biztosítás révén, hiszen egy adott személy kármentes vezetésének „kimutatása” az. Ebből adódóan ezekkel a kérvényekkel teljesen felesleges a biztosítókat terhelni, hiszen azok úgyis elutasításra kerülnek.

Rengeteg kérdés maradt függőben a kötelező biztosítás területén, melynek egy részére a kötelező biztosítás kalkulátor használata igen gyorsan és egyszerűen megadja a választ.

Kategória: Hitel és Pénzügy | Címkék: , ,