Az X-faktor showtól a The Voice újdonságig

Először nézzük meg, hogyan születtek meg a The Voice Mesterek, vagyis a zsűri, amit ezúttal nem mentoroknak hívunk, mint az x-faktor esetében, de a szerepük ugyanaz. Nos, amennyiben hinni lehet a pletykáknak, a csatorna felkérte többek között a Kossuth-díjas Kovács Ákost, és a Tankcsapda frontemberét, Lukácsot is, de egyikük sem élt a lehetőséggel. Ugyanakkor, az vesse az első követ… szokták volt mondani. A magyar televíziózás az elmúlt évek tehetségkutatóival kilőtte az itthoni elismert tehetségek tárházát, mint zsűri tagok.

A Megasztár az eddigi hét évada során Bakács Tibort, Pély Barnát, Pierrotot, Presser Gábort, Spitzer Gyöngyi „Soma mama gésát”, Novák Pétert, Eszenyi Enikőt, Fenyő Miklóst, Mester Tamást, Friderikusz Sándort, Bereczki Zoltánt, Bochkor Gábort, és Falusi Mariannt ültette zsűri asztal mögé.

A Csillag születikben Fábry Sándor, Keleti Andrea, Falusi Mariann, Náray Tamás, Hernádi Judit, Fáy Miklós, Oroszlán Szonja, Szirtes Tamás, Pokorny Lia, Hajós András, és Puzsér Róbert ítészkedtek a négy széria során.

Az X factor pedig mind a két szezonja során Geszti Pétert, Keresztes Ildikót, Malek Miklóst, és a nemzet csótányát, Nagy Ferót állította csatasorba.

Jól mutatja a mellékelt ábra, hogy egy új showműsor bíráinak kiválasztása nem egy könnyű mutatvány. Ellenben a végül a Magyarország Hangja mestereivé választott kvartett minden bizonnyal megállja majd a helyét, hiszen nap, mint nap a média világában élik életüket.

A csatorna beléjük (és ezzel a produkcióba) fektetett bizalmát fejenként hét millió magyar forinttal fejezi ki, amit a mesterek zsebébe vándoroltat a show végére. A hírek szerint nem igen volt korábban példa arra, hogy a TV2 ilyen vaskos gázsival honorálja bárki munkáját a csatornánál – ellentétben a többivel.

Az RTL klub példának okáért az X-faktor mentor gárdájának koponyánként tíz millcsit perkált a tavalyi évadban.

A The Voice a jelenlegi állásfoglalások szerint idén októberben rajtol majd.

Kategória: Hírek - Portálok | Címkék: