Vajon miért jók a mágneses gyerekjátékok?

Nagy valószínűséggel nagyszüleink nem is gondolták volna, hogy a mágnes, mint gyermekjáték egy idő után igen népszerű lesz majd. Ezek a játékok azonban manapság már igen sok helyen kaphatóak, és a gyerekeket hatalmas izgalom tölti el, ha velük játszhatnak.

A mágnes tulajdongása, és a vonzása mindig nagyon érdekfeszítő, és szórakoztató, emellett a mostani játékokra jellemző, hogy plusz funkcióinak köszönhetően ezek a játékok sokkal tovább le tudják kötni a gyerekek figyelmét.

Míg a kisebb korosztálynak a Smartmax mágneses játék képes teljesen új élményt nyújtani az építésben, a nagyobb gyerekek kedvence a Supermag mágneses játékok, melyek nem csak érdekesek, hanem vissza tudják adni azt az igazi alkotás élményt is. Ezek a játékok folyamatosan bővíthetőek, hiszen manapság már igen sok változatban meg tudjuk őket találni. A Smartmax játékokat már 1 éves kor körül ki tudja próbálni csemeténk, mely rendkívül jól tudja fejleszteni majd a szem-kéz koordinációját, a logikus gondolkodást, illetve a színek és formák megismerését is.

Érdemes először vásárlás során a kisebb kiszerelést megvenni, hogy kiderüljön, mennyire tudja ez a mágneses játék felkelteni csemeténk figyelmét. De meg kell jegyeznem, a legtöbb esetben a szülők is legalább olyan jót szoktak a mágneses építőjátékokkal szórakozni mint a gyerekek, ebből kiindulva pedig nagy valószínűséggel az egész család kedvenc elfoglaltsága lehet ezután.

A Supermag játékok is rengeteg változatban, és kiszerelésben elérhetőek. Bár a játékban meg van adva, hogy melyik mágneses építőelemből mit lehet összehozni, érdemes a gyerek fantáziájára is bízni az alkotást, hiszen így még nagyobb lesz az öröm, és ez plusz motiváció ahhoz hogy legközelebb is leüljön játszani. Ma már elérhető a Supermag Maxi Wheels játék is, mely nem csak a szokásos golyókat, és pálcikát, hanem különböző méretű és kialakítású kerekeket is tartalmaz, melynek köszönhetően egyedi, mágneses járgányunkat is meg tudjuk belőle építeni. Ez pedig a legtöbb esetben legalább annyira lesz izgalmas a lányoknak, mint a fiúknak.

Kategória: Hétköznapok