Télikert kialakítása a teraszon

A XXI. századra egyre többen választják a télikert beépítését, amely látványos és szép, ráadásul megnöveli a teret, így a kisebb alapterületű kertes házak sokkal tágasabbnak, és nem utolsó sorban világosabbnak tűnnek tőle. Egyre több cég vállalja teraszok beépítését, így nem lesz nehéz kiválasztanunk a megfelelő szakembert az elkészítéséhez.

A csupa üvegből álló télikert több fényt visz az otthonunkba, világos lesz, ezáltal energiát takaríthatunk meg, a világosság pedig jótékonyan hat ránk. Ha az északi oldalra szeretnénk a télikertet, kiváló iroda vagy dolgozószoba lehet belőle, napközben itt érik a házat a legjobb fényviszonyok. A keleti oldal nem forrósodik át túlságosan, ha a déli oldalon lesz a télikert, akkor az év bármelyik szakában napfürdőzhetünk, de szükségünk lehet különböző árnyékolástechnikai berendezésekre. A nyugati oldal a legmelegebb, ha a télikertet erre az oldalra tervezzük, akkor redőnyöket és reluxákat is szereljünk fel. A hőség miatt lehet, hogy klímára is szükség lesz.

Teraszburkolat akciók: www.teraszburkolat.hu/teraszburkolat-akciok

A nagyobb méretű terasz tulajdonosok akár üvegtetőt is terveztethetnek maguknak, így az év minden szakában világos lesz, és szemet gyönyörködtető kilátást biztosít a számukra.

Amennyiben zavarja, hogy bárki beláthat otthonába esténként, felszereltethet redőnyt vagy egy esztétikus reluxát, de a sötétített üveg is kiválóan elrejti életünket a kíváncsiskodó szemek elől. A jól beépített télikerteknek kiválóan hőszigetelnek, minimális fűtés elég ahhoz, hogy ne kelljen fagyoskodnunk a téli hónapokban sem.

Az pedig, hogy mire használjuk a télikertünket, az csak rajtunk áll. Használhatjuk dolgozószobaként, hobbi szobaként, de kialakíthatjuk a belső teret olyanná, hogy a télikertet a növényeink átteleltetésére használjuk. A megfelelő bútorok, falak színe és a teraszburkolat kiválasztása még szebbé varázsolhatja a beépített teraszunkat, ahová a család minden tagjának öröm lesz kimennie.

Kategória: Hétköznapok