Technológia a cégek életében

Jól látható, hogy manapság már nemcsak a hétköznapi életben terjedt el a technológia, és hódított teret magának a fejlődés, hanem a cégek életében is jelen van. Weboldallal, közösségi oldallal ma már szinte minden cég rendelkezik, sőt vannak, akik saját szervert is bérelnek.

Érzékeny pont az internetezés és a mobil a vállalatoknál

Tapasztalatok alapján ma már sok cég biztosít a munkavállalója számára céges mobiltelefont, és céges laptopot, azonban természetesen ez sem minden esetben mondható el. Ha ez nem adott, akkor a fiatalabb dolgozók általában a saját mobiltelefonjukat használják, és ugyanez elmondható a laptopokról is, hiszen tapasztalható, hogy ők már szinte összenőttek saját eszközeikkel.

Ez pedig a cégnél dolgozó IT szakembereknek számos nehézséget vethet fel, többek közt azt, hogy miként érik el a hálózatot eszközeikről, egyáltalán megengedhető-e, hogy saját eszközről elérje a céges rendszert, és kell-e, ha igen, milyen tűzfal használata szükséges, stb.

Nem mindenki látja benne a lehetőséget?

A világháló hatalma – ma már mindenki internetezik

A világháló hatalma – ma már mindenki internetezik

A felmérések alapján azok a cégek, akik nem rendelkeznek például honlappal vagy közösségi oldallal, azok még nem látják az ebben rejlő nagy lehetőségeket. A szakemberek véleménye szerint a vállalkozások felsővezetésének még egy kisebb cégnél is kiemelt szerepet kellene ennek tulajdonítania, de sajnos sok esetben még azt sem látják be, hogy egy saját honlap mennyire hatékony eszköze a bevétel növelésének.

Gazdasági gyarapodás

A fentieket alátámasztja a tény, hogy ma már mindenki az interneten keresgél, itt talál rá a számára szükséges információkra, termékekre, és sokat akarnak gyorsan. Ha ezt egy cégtől nem kapják meg, akkor azt a céget nagyon nem is fogják keresni, választanak helyette olyanokat a vásárlók, akik fellelhetők az interneten. Néhány gyors kattintással szeretnék magukénak tudni az árut, ehhez pedig elengedhetetlen a modern technikai háttér, szolgáltatás mennyiségétől függően akár egy virtuális szerver használata is, és természetesen a szakemberek segítsége. Maga a motiváció hiányzik a statisztikák szerint ehhez, amit, mint gátat nagyon nehéz áttörni, pedig az előnyök szinte kézenfekvőek.

Kategória: Hétköznapok