Praktikus viselet kismamáknak

Amikor a kismamává válunk, és szívünk telve van boldogsággal, nemcsak az életünk változik meg, hanem a testünk is. Ilyenkor általában a pici körül forog a világ, az első kilenc hónapban is, és igyekszünk minden alapvető felszerelést biztosítani számára. No de mire is van szüksége a kismamának, akinek teste átalakul egy időre az apróság igényei szerint?

Alapvető fontosságú: a melltartó

Az egyik legszembetűnőbb változás a hölgy testén a kis jövevény beköszöntével a mellek megnagyobbodása. A korábbi melltartót nagyon hamar kinőjük, ám nemcsak nagyobb méretre lesz szükségünk, hiszen nem árt, ha az ilyenkor egyébként is érzékenyebb testrész megfelelő védelmet kap egy speciális melltartó által. A mell formája és súlya is jelentősen átalakul ilyenkor, ami sokszor hátfájást is okozhat ráadásul, így elengedhetetlen néhány speciális fehérnemű beszerzése.

Kismamáknak bugyi

Örömteli várandósság – a test átalakulásával néhány speciális kiegészítőt kell beszereznünk

Örömteli várandósság – a test átalakulásával néhány speciális kiegészítőt kell beszereznünk

Mára már a kifejezetten kismamáknak készült alsóneműkből is bő a választék, az elegánsabb daraboktól kezdve a sportosakig mindent megtalálunk; ki-ki ízlése szerint válogathat. A méret kiválasztásakor célszerű kikérni az eladó tanácsát, főleg, ha első babánkat várjuk nagy-nagy szeretettel. Találunk hasat tartó fazont, és kismama tangát egyaránt, mindenképpen olyat válasszunk, amelyben jól érezzük magunkat.

Hálóruha kismamáknak, és néhány egészségügyi kiegészítő

Egy hálóing, pizsama kiválasztásánál a legfontosabb, hogy elég bő legyen ahhoz, hogy pocakunk elférjen benne. Valamint mindenképpen olyan anyagból készüljön, amely kényelmes, és nedvszívó tulajdonságokkal is bír; az egyik legjobb választás a pamut hálóing lesz. A kismama korszak alatt és után is célszerű egészségügyi betétet, illetve, ha szükséges felnőtt pelenkát beszerezni, használni, hogy bármilyen körülmények közt komfortosan és higiénikusan érezhessük magunkat, ebben az időszakban ugyanis ez óriási könnyebbséget jelenthet.

Kategória: Hétköznapok