Potenciazavar, amiről a férfiak nem szívesen beszélnek

A potenciazavarral, más néven merevedési zavarral szinte a világ minden második, negyven évnél idősebb férfija küzd. Röviden azt jelenti, hogy bár a hímvessző képes a merevedésre, annak időtartama vagy éppen mértéke nem kielégítő ahhoz, hogy a pár kiegyensúlyozott szexuális életet élhessen.

Az életkor előrehaladtával ezek a zavarok egyre gyakoribbakká válhatnak, melyeket a felek kudarcélményként élhetnek meg. Ezekről a problémákról egy párkapcsolatban beszélni kell. Nem szabad úgy tenni, mintha a potenciazavar nem létezne.

Ha a párok nem képesek egymással kommunikálni ezekről a problémákról, az sok esetben sajnos a kapcsolat megromlásához is vezethet, hiszen ez hatalmas lelki teher lehet mind a nő, mind pedig a férfi számára is. Vannak férfiak, akik azzal próbálják orvosolni ezt a helyzetet, hogy a párjuknál fiatalabb hölgyet keresnek, pedig ez a legtöbb esetben még több és nagyobb kudarchelyzeteket teremthet számukra. A megoldás mindig az lehet, ha el kezdik kezelni a problémát.

Hogyan segíthetnek a nők párjuk problémájában?

A legelső dolog, hogy a férfi megnyíljon párja előtt és nyíltan beszéljenek a kezelendő problémáról. Soha nem szabad a szőnyeg alá söpörni ezt a helyzetet. Nyílt beszélgetéssel akár a potenciazavar okát is megtalálhatják, hiszen, ha gyakran vannak konfliktusaik az élet bármelyik területén, ha gyakran váltanak ki egymásból negatív reakciókat, akkor ez is lehet a zavar oka. Sajnos a hölgyek ilyen helyzetben gyakran magukat okolják, féltékennyé válnak, hiszen azt gondolják, nem kívánja, megunta őket a párjuk.

A féltékenység negatív gondolatokat gerjeszt a nőkben, s a kudarcélmények miatt sok esetben arra következtetnek, hogy a kapcsolatukba egy harmadik személy is bekerült. A féltékenységi rohamok még inkább frusztrálják a férfit, aki azt sem tudja még, hogy az alapproblémáját hogyan orvosolja. Szeretne mielőbb megoldást találni rá, nem pedig partnere vádaskodásait hallgatni. Sokkal jobb, ha a partner türelmes és kitartó, a férfi mellett áll a kezelések alatt is, hiszen így együtt eredményesebben birkózhatnak meg ezzel a problémával.

Kategória: Hétköznapok