Papa, mama, gyerekek…

Egyik régi, klasszikussá vált slágerünk fülbe mászó dallamában csendülő refrén skandálásával talán jobb kedvre derülhetünk, amikor éppen nem úgy érezzük, hogy a családi életet csupa szív és szeretet légköre lengi körül. A „kis tanító” érkezése sokszor generálhat feszültséget a társunkkal még akkor is, ha alig várjuk, hogy megszülessen.

A nulladik fázis

A babaváró időszak általában rengeteg előkészülettel jár, melyre a legbölcsebb tanácsok megfogadása ellenére sem lehet felkészülni, hiszen minden pár illetve a házastársak egymáshoz és a családhoz való viszonya egyedi. De vajon milyen változásokkal jár egy gyermek születése egy pár életében? A finomhangolás nemcsak a hangszereknél, hanem ebben az esetben is művészet. A felek előzetes elképzelései a gyereknevelés fogalmáról eltérőek lehetnek, melyekre leginkább a részletek egyeztetésénél derülhet fény. A sokféleség szivárványa nem minden esetben gyönyörködtet főleg, ha túl sok variáció marad versenyben, a hosszas átbeszélések után is.

Hogyan teremtsünk otthonunkba babaszobát, ha itt az idő?

Hogyan teremtsünk otthonunkba babaszobát, ha itt az idő?

Rózsaszín-kék szoba

Az egyik legalapvetőbb különbség, hogy fiú vagy lány gyermek érkezésére készüljünk-e. Némileg könnyebb lehet a dolgunk, ha már nem az első gyermekáldásról van szó, mert bizonyos kiegészítőket, alap ruhadarabokat könnyedén megörökölhet az előző generációtól is az új jövevény. Ugyanakkor komoly kihívást jelenthet a családi fészek átalakítása úgy, hogy a bababarát szempontoknak is megfeleljen. Ez átmenetileg bizonyos kompromisszumok elfogadásával járhat, így bizonytalan időre a szeretett hobbi űzésének kellékei kicsi tároló dobozokba költözhetnek, hogy átadhassák helyüket az aktuálissá váló, mindenféle babaápoló kütyük és játékok özönének. Különös, kicsit ellentétes érzések keríthetnek hatalmukba, amikor azt látjuk, hogy a dolgozó szoba viszonylagos letisztult rendje egyre inkább a plüssállatok és icipici fények toronyszobájává alakul, hogy a kisherceg vagy királykisasszony számára komfortos lehessen új lakhelye.

Szemünk fénye életünk ékessége

Persze kedvenc autónk sem marad ki a bővülő család életében zajló átalakító show műsorából. Az elkövetkező pár évben valószínűleg az önfeledt száguldás élménye helyett a legmagasabb szintű biztonság kiépítése lesz a cél. A gyerekzár és a gyerekülés az egyik legfontosabb alapfelszereléssé válik az utazásaink során. Választék persze ezekből is van bőven, így nem árt kiképezni magunkat e témában is, ha már túl vagyunk az első pár nagybevásárlás izgalmain. A visszapillantó ezentúl már nemcsak arra szolgál, hogy a mögöttünk levő forgalmat figyeljük, hiszen fél szemünkkel az alvó „kis emberkére” is fókuszálunk, és szívünk egy darabja mostantól Ő érte is dobog, hogy a lehető legjobban érezze magát családunkban.

Kategória: Hétköznapok