Ötletek új vállalkozáshoz

2020-ban talán mi is eljátszottunk azzal az ötlettel, hogy jó lenni valamilyen saját vállalkozásba kezdeni. Amennyiben sikeresen megtartottuk a munkánkat, akkor bizonyára elhessegettük az ötletet, de igazából sosem késő kezdeni. De milyen ötletekkel lehet valaki sikeres most? Összegyűjtöttük a legfelkapottabbakat.

Webshopok

Először gondoljunk a webshopok népszerűségére, ami a 2010-es évtől kezdve egyre csak tör felfelé. Ha vállalkozásra gondolunk, akkor először ennél kell maradni. Ha nem jut eszünkbe semmi, amit eladásra tudnánk kínálni, akkor még mindig van egy lehetőségünk. Mi az, amire minden vállalkozásnak, így a webshopoknak is szükségük van? Jogász vagy könyvelő.

A pozicionálás, a réspiac felkutatása, és minden, ami ehhez kapcsolódik sokat ér. Bár Magyarországon jogászra csak ritkán van szükség, még mindig eladhatjuk a tudásunkat úgy, hogy más oldalaknak segítünk. Ennek a munkának az előnye, hogy az internet trendje nem fog elmúlni, ennél csak nagyobb lesz.

Mentes boltok

Amennyiben inkább valami fizikai boltban gondolkodunk, akkor nagyon jó ötlet lehet a mentes bolt, bár ugyanúgy lehet online is árusítani egyes termékeket. Tény, hogy egyre több ember allergiás, és a gluténmentes szó köré egész iparág kezd kinőni. Ma már a kisvárosokban is ugyanolyan felkapottak ezek a boltok.

Ráadásul Magyarországon még nagyon gyerekcipőben jár ez az egész, úgyhogy éppen időben vagyunk ahhoz, hogy bekapcsolódjunk az iparág működésébe.

Dropshipping

Harmadik lehetőség lehet az úgynevezett dropshipping. Ez azt jelenti, hogy mi megtervezünk egy terméket, viszont nem kell raktároznunk, hanem egy másik cég gondoskodik a legyártásáról és a kiküldéséről is. Ez akkor lehet az erősségünk, ha értünk egy kicsit a grafikához, és tele vagyunk jó ötletekkel.

Hátránya, hogy nagyon erős marketinget kell köré felépíteni, de ugyanakkor sok tényező a mi oldalunkon áll, hiszen ma már e-számlákat is tudunk adni, ezzel pedig egyszerűbbé válik a kereskedés is. Az külön pont, hogy otthonról is elvégezhető, így sokkal nagyobb szabadságot kapunk.

Kategória: Hétköznapok