Milyen hatással van a munkamánia párkapcsolatunkra?

Sokan gondolják úgy, hogy azok az emberek sokkal nehezebben tudnak boldog, stabil lábakon álló párkapcsolatot kialakítani és fenntartani hosszútávon, akik a munkájuknak élnek és karrieristák. Sajnos ezek az emberek sokszor nem is tudják magukról, hogy munkamániások és nehéz tudtukra adni azt, mennyire rosszul esik nekünk, hogy a munka mindig fontosabb.

De vajon tényleg be kell áldozni jól működő párkapcsolatunkat azért, hogy feljebb jussunk a ranglétrán és főnökünk is meg legyen velünk elégedve? Minden esetben igaz az, hogy ha sokat dolgozunk, akkor megromlik a párkapcsolatunk?

Merevedési zavarai vannak? Tipp: vásároljon kamagra zselét, mely gyorsan hat

Valóban tönkreteszi a párkapcsolatunk a túlórázás?

Összesen 285 párt kértek fel egy felmérés során hogy kiderítsék, milyen hatással van a párkapcsolati helyzetre, illetve az emberek kedélyállapotára a túl sok munka. Az általános vélekedés alapján nem fér meg egymás mellett a karrier-orientált életmód, illetve a stabil párkapcsolat, ennek a feltevésnek a valódi választára voltak kíváncsiak ezek a brit kutatók. A felmérés során több olyan párt is megvizsgáltak, akik több műszakban, esetleg még túlórát is be szoktak vállalni akár hétvégente is.

Ezek az emberek rettentő sok szabadidőt áldoznak karrierjükre, ahelyett hogy párkapcsolatukra koncentrálnának. A kutatásból mégis az szűrődött le, hogy ezek a párok, akiknek sokkal kevesebb idejük van egymásra, azt a kis időt mégis sokkal hasznosabban tudják eltölteni mind azok, akik minden délután ráérnek, egymással foglalkozni. Ezt a kis időt ők próbálják minél jobban kihasználni, közös programokat szervezni, ennek ellenére azok az emberek akik kevesebbet dolgoznak, sok esetben sajnos az együtt töltött időt is internetezéssel vagy tévézéssel töltik el.

Milyen egy karrierista partnerrel együtt lenni?

Lehet, hogy a karrierista emberek sokkal jobban ki tudják használni a munka után fennmaradó időt, mert tudják, hogy igen kevés jut egymásra, jobban becsülik azt a néhány órát, melyet ilyenkor nem fecsérelnek el holmi felesleges veszekedésre sem. Az is kiderült, hogy a karrierista emberek egymással szemben táplált igényeik is jóval alacsonyabbak, nincsenek elvárások, sokkal elfogadóbbak és megértőbbek. Így tehát a felmérés eredményében nem találtak a kutatók semmi olyan negatív, párkapcsolatot romboló tényezőt, mely csak és kimondottan a túlzott munka számlájára írható.

Az eredmény természetesen nem azt jelenti, hogy minél jobban túlhajszoljuk magunkat a munkában, annál jobb lesz a párkapcsolatunk. Nem minden ember terhelhető ugyanannyira és nem minden embernek ugyanolyanok az igényei egy párkapcsolatban. Azok a személyek akik egyáltalán nem tartoznak a karrieristák csoportjába, valószínűleg egyáltalán nem viselnék jól ha párjuk munkamániás lenne. Emellett a túlzásba vitt túlórázás még az egészségünkre is rossz hatást gyakorolhat. A túl sok munka következtében fennállhat a kiégés, a depresszió és egyéb mentális betegségek kialakulásának esélye is, mely természetesen a párkapcsolatunkra is nagy hatást tud gyakorolni.

Kategória: Hétköznapok