Miért fontos elfogadni a testünket?

A női test rejtett zugaiba csak a tulajdonosának van belátása. Azonban, ahelyett hogy szeretnénk ezt a csodálatos szerkezetet, a legtöbben inkább eltakarják, és próbálják megváltoztatni. Ennek az oka, hogy a tévében szereplő reklámok, és mára a különböző közösségi médiában követett személyek azt sugallják, hogy csak az lehet szép, aki 170 cm magas, és ehhez 55 kiló.

Erre kell még azt is rátenni, hogy se ráncok, se narancsbőr, se semmi tökéletlen folt nem lehet rajtunk. Aki pedig nem tartozik ebbe az apró körbe, az egyszerűen ronda.

Amikor egy nő azt akarja, hogy az élete új mederbe folytatódjon, és meg akar szabadulni a közéletben rányomott bélyegektől, akkor az első lépés a saját teste megszeretése. Itt szeretném kiemelni, hogy nem arra kell gondolni, hogy a nagyobb túlsúlyt vegyük félvállról. Amennyiben zavar minket valami, tegyünk lépéseket ellene.

A szeretet nem arról szól, hogy megrántjuk a vállunkat, és majd lesz valami. Inkább arról, hogy nem ítéljük el egymást csak azért, mert van rajtunk felesleges kiló, és ha mindent megtettünk, de mégsem érünk el nagy változást, akkor fogadjuk el. Minket is lehet szeretni.

A sovány is lehet szép

Sok nő nem akarja elhinni, hogy a vékony testalkattal megáldott társaik ugyanezzel a problémával néznek szembe. Vannak olyanok, akik hiába esznek tömérdek csokoládét, akkor sem fognak hízni egyetlen grammot sem. Persze ilyenkor nem kerekedik a fenék, és a cicik sem lehetnek formások, az arccsontról pedig ne is beszéljünk. Azonban, ez is szép, csak a szebb oldaláról kell néznünk.

Másik nehéz feladat, amikor látjuk, hogy a testünk öregszik. A bőr már nem olyan feszes, a mellek is kezdenek lógni, és az első ráncok is befészkelik magukat. Ilyenkor sokan kétségbeesnek, pedig nem szabad.

A testünk folyamatosan változik, és ha úgy szeretjük, ahogy adott időben kinéz, akkor rengeteg stressztől és problémától megkíméljük magunkat. Ráadásul, ha mi szeretettel nézünk a testünkre, akkor a körülöttünk élők is hasonlóan fognak ránk tekinteni. A legjobb pedig, hogy ez a fajta szemlélet ragadós!

Írta: kittwell.com

Kategória: Hétköznapok