Mennyire fér bele a hazugság egy párkapcsolatba?

Egy párkapcsolat alapja a legtöbb ember szerint az őszinteség. Főleg a hölgyek szoktak kampányolni amellett hogy „Tudnom kell az igazat!”. Van akinek nagyon fontos az őszinteség, és el sem tudja képzelni nélküle a párkapcsolatát, van aki számára pedig egyáltalán nem lényeges dolog. Vannak azok a bizonyos dolgok, melyekkel valóban elengedhetetlen az őszinteség, ha a célunk, hogy a boldog párkapcsolatot hosszútávon fenn is tudjuk tartani, ám azoktól a kérdésektől hogy „kivel, mikor hol voltál, és mit csináltál pontosan?” a legtöbb férfinak borsódzik a háta.

Vajon miért hazudik a másik fél?

Sokszor ülnek össze a barátnők beszélgetni, ahol általában a másik pasija a téma. Ilyenkor jöhetnek a kisebb panaszkodások, mikor elmesélhetjük végre valakinek (aki valószínűleg természetesen nekünk fog igazat adni, hiszen ez a „dolga” egy jó barátnőnek) hogy a párunk megint sunnyogott valamiben, erről, vagy arról nem mondott igazat. Gyakori az, hogy ezt a nők rettentően felfújják, és nem ritka az sem, hogy bolhából csinálnak percek alatt elefántot.

Tuti Tipp, hogy az ágyban jobb legyél: Megnézem

Abba azonban valószínűleg senki nem gondolt még úgy igazán bele, hogy mégis mi készteti folyamatosan arra a másik felet, hogy elhallgasson néhány dolgot, vagy ne mondjon igazat. Pedig ha egy párkapcsolatban gyakori hogy az egyik, vagy a másik fél többször is lebukott már kisebb-nagyobb hazudozások miatt, akkor ott bizony van valami gond. Az akkor nem egy teljes értékű, boldog párkapcsolat, még ha ezt eleinte nehéz is belátni, és bevallani magunknak.

Persze vannak mániákus hazudozók, akikre az ilyen esetekben nem is érdemes az időnket pocsékolni. Beszélhetünk most bármekkora rózsaszín ködről, és hatalmas szerelemről is, ha ebbe a kapcsolatban mégis az egyik fél mindig hazudozik, valamilyen oknál fogva szinte minden nap átveri a másikat, akkor egy pontos túl már nem egy egészséges viszonyról beszélünk. Azt azonban megállapíthatjuk, hogy a hazugságnak valóban nagyon sok fajtája van. A sértett fél, általában rengeteg időt szán arra, hogy ha megtudja a füllentést, akkor kiderítse a teljes igazságot, ebbe sokan szinte bele is betegednek. Arra mégse szánunk elég időt, hogy megkérdezzük a párunkat, hogy az adott helyzetben, miért nem tudott velünk őszinte lenni? Ezt pedig ne követelőzve, inkább megértően, és érdeklődve tudakoljuk meg.

Vannak mániákus hazudozók, de vannak olyan emberek is, akik megérdemlik, hogy becsapják őket

Vannak olyan emberek akik egyszerűen (még ha csúnyán is hangzik) megérdemlik azt hogy be legyenek csapva. Ők azok, akik semmilyen körülmények között, soha nem tudnak megbízni a párjukban, és folyamatosan minden mozdulatukba, és szavukba a hazugságot keresik. Ebbe a másik fél egy idő után teljesen belefárad, hiszen bármennyire is bizonygatja az igazát, kedvese folyton kérdőre vonja őt. Az az illető pedig, aki ezek az emberek közé tartozik, nagyon nehezen ismeri fel a saját problémáját.

Ennek ellenére mégis vannak olyan dolgok, melyekbe normális, ha a párunk füllent, vagy hazudik. Érdemes tényleg megkérdezni őt magát, hogy miért tette, hiszen könnyen lehet, hogy minket szeretett volna megóvni valamitől. Egy stresszes helyzetben például direkt elhallgat valamit, hogy ne legyünk még idegesebbek, vagy egyszerűen máshogy adja elő az adott szituációt, hogy minket ne bosszantson fel a dolog.

Kategória: Hétköznapok