Laminált padló és padlófűtés? Működhet együtt?

Nincs is annál jobb érzés, mikor kiszállva a zuhany alól, nem egy hideg kőre kell lépnünk és nem kell rögtön papucsba bújnunk, hiszen meleg padló fogadja lábunkat, a padlófűtésnek köszönhetően. Nem kell attól sem tartanunk, hogy gyermekünk a földön üldögélve felfázni miközben mesét néz, vagy játszik.

A padlófűtéses lakások egyre népszerűbbek, hiszen kialakít, egy olyan kellemes komfortérzetet melyet később már semmire nem szeretnénk lecserélni.

Vajon bírja-e a laminált padló a padlófűtést?

A legtöbb otthonba laminált padló van, hiszen rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

A laminált padló optimális körülmények között nem szárad össze, nem reped meg, mint más faburkolatok. A napfény nem képes kiszívni a színét, sokkal ellenállóbbak például az UV sugárzás ellen is. Minőségét képes hosszú időn keresztül megőrizni, karbantartása pedig nem túl bonyolult. Hatalmas előnye hogy könnyedén, különösebb előkészítés nélkül lerakható és már meglévő burkolatra is rátehető minden gond nélkül. Ám mégis sokan meg is ijednek attól, hogy laminált padló esetén nem működne jól a padlófűtés.

Laminált padló és padlófűtés? Működhet együtt?

Laminált padló és padlófűtés? Működhet együtt?

Pedig ez nincs így! Szinte az összes laminált padlófűtésre rakható, az egyetlen kivétel az a fajta, amely alul el van látva egy plusz hőszigetelő réteggel, ezt a fajtát azonban manapság már nagyon ritkán használják. A laminált padló vastagsága kevesebb, mint 14 mm és mivel a faanyag kiváló hőszigetelő, az alulról feláramló hőnek csak egy részét tudja átadni, a többit pedig vissza fogja tartani. Minél vastagabb a padló, annál jobban fogja elnyelni a hőt, de mivel a laminált padlók nagy része olyan 7-10 mm vastagsággal rendelkezik, semmi gond nem lesz később a hővezetéssel. Mivel a laminált padló általában tölgyfából készül, remek hővezetési tényezőkkel is rendelkezik. Így egy rendesen lerakott laminált padló mindenféle gond nélkül fog padlófűtéssel működni.

Kategória: Hétköznapok