Különösen óvatosnak kell lennünk az otthon tárolt széfekkel

Az otthonunkban számtalan típusú széfet és páncélszekrényt tárolhatunk. Vannak ugyanis fegyverszekrények, tűzálló széfek és egyedi bútorszéfek is, amelyekben értékeinket, iratainkat vagy éppen fegyvereinket tárolhatjuk. Ezeket azonban nem elég megvásárolni, gondosan őrizni is kell.

Sok helyen ugyanis balesetet okozott már a hanyagul bezárt vagy felügyelet nélkül, nyitva hagyott széf. Azonban több esetről is tudunk, hogy nem csupán azért gond a nyitva felejtett széf mert egy illetéktelen esetleg meglovasítja annak tartalmát.

Bár tény, hogy az alkalom szüli a tolvajt és sokan nem tudnak ellen állni egy nyitott széfnek. Sajnos azonban még a bezárt páncélszekrényeket is képesek ellopni a legrátermettebb bűnözők. Magyarországon is számtalan eset történt, amikor komplett széfeket vittek magukkal a bűnözők, de szerencsére a legtöbb esetben nem csak a tettes, de a széf és annak tartalma is megkerült. Szerencsére a mai széfek már elég biztonságosak ahhoz, hogy megérje ellopni őket és próbálkozni a kinyitásukkal.

Néha nem a betörők jelentik a legnagyobb bajt a széfekre!

Nem is olyan régen, egy fegyverszekrény maradt nyitva egy amerikai lakásban, amelyben a vadászpuskákat és hobbi lőfegyvereket tartották. Az őrizetlenül hagyott fegyvertárolóra pedig az otthon játszadozó két kisgyerek is felfigyelt, akik játékból elcsentek egy pisztolyt. Szerencsére ez az eset szerencsésen végződött, mert a golyókat az apuka máshol tárolta, ám több szörnyű – sokszor halálos baleset történik a nyitva felejtett fegyvertároló széfek miatt, amelyet nem rendeltetésszerűen használnak a tulajdonosaik.

Egy másik történetben viszont a nagypapa páncélszekrényét találták meg a játszadozó, bújócskázó gyerekek. Az egyik kisfiú úgy döntött, remek rejtekhely lesz majd nyitva felejtett, nem használt széf, így bemászott és magára zárta azt. A tűzoltóknak három órájukba telt kimenteni nagy nehézségek árán a kisfiút, akinek addig egy csövön át juttatták be az oxigént. A kilenc éves gyereknek hosszú órákat kellett a zárt széfben töltenie, mire a nagypapa 6 számból álló zárkombinációját kitalálták. Bár kétségtelen, hogy a bújócskát megnyerte, ezentúl kétszer is meggondolja majd, hogy megéri-e egy széfben elrejtőznie.

Kategória: Hétköznapok