Kinek érheti meg a riasztórendszer kiépítés?

Abban mind egyetérthetünk, hogy az otthonunk biztonsága rendkívül fontos. A betörések száma évről évre nő annak ellenére is, hogy az okos zárak egyre nagyobb teret hódítanak maguknak. A biztonság első lépése egy megbízható zár és egy minőségi ajtó beszerzése, de sokan már ezen a ponton elbuknak.

Még mindig sok a silány zár és a megvetemedett ajtó. Sokan úgy gondolják, hogy ha jó zárat választanak, akkor az már elegendő, hiszen ők biztonságos környéken laknak. Vannak azonban, akiknek ennyi nem elég, és ekkor jönnek az okos zárak és okos rendszerek.

Akadnak azonban olyan esetek, ahol ez sem elegendő, ilyenkor a riasztó és kamerarendszer kiépítése lehet a megoldás. Ez leginkább a cégek és vállalkozások esetében történik, de akadnak olyan esetek, ahol otthonokba kerülnek felszerelésre a riasztók és a kamerák. A nyaralók esetében is egyre több esetben élnek ezzel a lehetőséggel, főleg olyanok, akik a nyaralójuktól több száz kilométerre laknak. Számukra azonban nemcsak az a fontos, hogy baj esetén bekapcsoljon egy sziréna, hanem az is, hogy a zajnak következménye is legyen.

Tényleg szükség van távfelügyeletre is?

A távfelügyelet egy olyan lehetőség, amit a riasztórendszerrel lehet kombinálni. A riasztó nemcsak jelez betörés esetén, és nem csak a szomszédok észlelik a riasztást. A jel a megbízott biztonsági céghez is befut, ahol ezt egy diszpécser észleli, és megteszi a szükséges lépéseket. Vagy a cég biztonsági emberei szállnak ki a helyszínre, vagy pedig a rendőrség járőrszolgálata kerül értesítésre, hogy valamilyen bűncselekmény történik. Természetesen a tulajdonost is értesítik, de nem neki kell feltétlenül intézkednie.

A munkahelyeket és a nyaralókat védik így a legtöbb esetben, de olyanok is választják ezt a megoldást, akik otthon több vagyontárgyat is tartanak, és gyakran utaznak, így a ház felügyelet nélkül marad. A riasztórendszer kiépítése és a távfelügyelet nem olcsó mulatság, ugyanakkor megéri a rászánt összeget, hiszen az értékeink védelméről van szó.

Kategória: Hétköznapok | Címkék: