Honlap szerkesztési kisokos. Tippek leendő honlap tulajdonosoknak

Napjainkban kiemelkedően fontos nem csak a cégeknek, de akár magánszemélyeknek, közösségeknek és intézményeknek a virtuális jelenlét. Ilyen virtuális „elérhetőségek” lehetnek a kedvelt közösségi oldalak, amelyek korlátozott információ átadási lehetőséggel rendelkeznek.

Mindenképp célszerű tehát kiegészíteni a közösségi oldalakon való megjelenést saját weboldalakat tartalmazó webhellyel. Mire figyeljen a honlap indulásakor? Íme, néhány tipp.

Tippek az induláshoz

A webhelyet a domain névhez kapcsolódó kezdőlappal, más néven honlappal, tudják elérni. Ennek a kezdőoldalnak célszerű a célzott réteg számára figyelemfelkeltőnek, elegendő és hasznos információt tartalmazónak lenni. Ezeket érdemes grafikus elemekkel kihangsúlyozni, hiszen a grafikára, színekre, képi és videó megjelenésére hamarabb felfigyelnek a látogatók, mint az egyszerű szövegre. Fontos továbbá a céljaiknak megfelelő funkciók kialakítása a honlapon: menürendszerek, weboldalaikra mutató linkek, hasznos információt közlő grafikus, vagy egyéb interaktív elemek szerepeltetése ezen a főoldalon.

Mindenképp célszerű munkájukról, magukról rövid bemutatkozást, illetve elérhetőségeiket tartalmaznia a honlapjuknak. Továbbá kerülendő a harsány kinézet, felesleges teli zsúfolniuk a kezdőoldalukat mindenféle dizájnelemmel, vagy túlhalmozni információkkal az oldalra látogatókat, hiszen azoknak elriasztó hatásúak lehetnek. Természetesen a kezdőoldalon lévő menüpontokkal, linkekkel elérhető aloldalak már részletezhetik a főoldalon megjelent tartalmakat.

Nem csak a kinézetre és tartalomra kell odafigyelni, hanem a honlapra mutató, megfelelően választott domain névre is: példának okáért, ha szeretne állatorvoslással foglalkozó szolgáltatáshoz domain nevet választani, lehetőleg kerülje a túl hosszú nevet. Ilyenkor célszerű lényegre törő név kiválasztása, továbbá érdemes átgondolni, hogy ha külföldi ügyfeleknek szeretne honlapot, akkor milyen nyelven válasszon domain nevet.

Kategória: Hétköznapok