Felejtsük el a kézi porszívózást

Az egyre rohanó világban a takarítás olyan pozíciót tölt be a mindennapi teendők listáján, amit muszáj megcsinálni, de egyre kevesebb idő van rá. A por minden egyes nap rátelepszik a bútorainkra, a padló még akkor is bekoszolódik, ha nagyon vigyázunk.

Sokan nem bírják elviselni az apró morzsákat sem, így kénytelenek mindennap felsöpörni vagy felporszívózni. A legtöbben mellőzni tudják a folyamatos felmosást, azonban a sepregetés is unalmassá válik. Miközben a porszívókat el kell rejteni, addig a seprű újra felveri a port, és a munkát kezdhetjük elölről.

Szerencsére egy új találmány sokat segíthet a napi takarításban. A kínaiak által is kifejlesztett takarító robot ugyanis helyettünk fogja felporszívózni, ha kell az egész lakást. Míg az első modellek úgy jöttek ki a boltokból, hogy céltalanul mentek, addig a legújabbak egy új technológiával működnek. Ez azt jelenti, hogy induláskor feltérképezi a lakás egész területét, hála a beépített lézereknek pontosan meg tudja állapítani az asztalok, ülőgarnitúrák és a földön hagyott tárgyak helyét, hogy azokat később kikerülje. Ezután kikalkulálja, hogy melyik a legrövidebb út a gyors takarításhoz, majd az egészet felsöpri.

A legújabb robotok felmosnak

Nekünk egyedül arra kell figyelnünk, hogy lehetőleg minden tárgyat az asztalra, vagy egy magasabb pontra helyezzünk, hogy a robot kényelmesen tudja a sarkokat is törölni. Bár ezek a robotok oválisak, mégis eljut a lakás sarkaiban is, hála a beépített, folyamatosan forgó kefének. A szemetet egy műanyag tartályban gyűjti, amit használat után egy könnyű mozdulattal kiüríthetünk. A magasabb árkategóriába tartozó robotok emellett felmosni is tudnak. Egy másik műanyag tartályba vizet kell tölteni néhány csepp mosószerrel, ami után a robot a kávé foltokat is képes eltüntetni.

A takarításnak ez a fajtája új irányokat nyit meg a mindennapi életben, ugyanis egy gondot vesz le az ember válláról. Az otthon maradt anyukák több időt tudnak a gyermekükkel tölteni, miközben a telefonos applikációról irányítva a robot feltakarít helyettük.

Kategória: Hétköznapok