Ez a 3 leggyakoribb arcápolási hiba, melyet te is elkövethetsz

Minden nő tökéletes arcbőrről álmodik és ezért képesek mindent meg is tenni. Azonban mégis vannak olyan apró hibák, melyek nem hogy széppé, hanem épp hogy ellenkezőleg, csúnyává teheti az arcbőrünket. Könnyen előfordulhat, hogy te is beleesel ebbe a hibába és a körültekintő arcápolás ellenére mégis akad pár olyan arcápolási hiba, melyet sűrűn elkövetsz.

1. Gyakori bőrradírozás

Ahhoz, hogy bőrünk szép legyen és sima, időnként bőr radírozni kell, hiszen ennek segítségével tudjuk eltávolítani az elhalt hámsejteket a bőrünk felszínéről. Különösen jó problémás, pattanásos bőrű lányoknál, ha hetente egyszer, kétszer használnak valami gyenge szemcséjű arcradírt. Nagy hiba lehet azonban az, ha túl gyakran radírozzuk a bőrünket, hiszen ilyenkor a bőrünk fokozottabb faggyútermelésbe fog kezdeni, tehát még zsírosabb, még pattanásosabb lesz. Nagy hiba az is, ha túl durva szemcséjű arcradírt használunk, hiszen ezzel fel is sérthetjük a bőrfelszínt.

2. Napi egy arcmosás elegendő?

Az még elég jó, ha legalább egyszer alaposan megtisztítjuk az arcbőrünket, hiszen nagy hiba sminkben és koszos arccal lefeküdni, aludni. Arról azonban sokan megfeledkeznek, hogy a reggeli arcmosásra is legalább ennyire oda kell figyelnünk. Az éjszaka folyamán is termelődik az faggyú és azt se árt, ha a különböző (például párnánk lévő) is ébredés után lemossuk az arcunkról. Érdemes tehát reggel is pontosan ugyanazt a rutint végigcsinálni, mint amit este szoktunk, vagyis ne maradjon el az arcmosás, a tonizálás, illetve a hidratálókrém felvitele sem!

3. Túl meleg víz az arcmosáshoz?

Sokan úgy gondolják, a szennyeződéseket könnyebben el lehet távolítani, ha nagyon meleg vízzel, mosunk arcot. Pedig a túl meleg egyáltalán nem tesz jót arcbőrünk egészségének. Ha hosszú távon nagyon meleg, már-már forró vízzel mosol arcot, akkor többet tudsz ártani a bőrödnek, mint amennyit használsz. A túl meleg vizes arcmosás után sokáig vörös a bőrünk, illetve hamar ki is szárad, akkor talán kicsit langyosabbra kéne venni a hőfokot. Ha azonban (főleg a téli hónapokban) mégis úgy érzed, hogy jól esne a bőrödnek valami igazán meleg dolog, akkor inkább próbáld ki a szaunát, hiszen a gőzölés még jót is tesz az arcbőrünknek.

Forrás: www.szepesz.hu

Kategória: Hétköznapok