Érvek és ellenérvek a medencefedéshez

A tavasz olyan időszakot jelent az ember életében, amikor már nincs annyira hideg, de a meleg miatt sem panaszkodunk túlságosan. Az úszómedencéket talán sikerült kitakarítani, de a hőmérséklet miatt nem tudunk csobbanni sem, úgyhogy többnyire csak megcsodáljuk a tiszta, kék felületet.

Ezekben az időszakokban gyakran megfordul a fejünkben, hogy mit tudnánk javítani a kertben, esetleg milyen extra felszerelésekre lenne szükség. De vajon eszünkbe jut a medencetakaró felszerelése?

A medencefedés előnye

A medencetakaró előnye, hogy nyáron és télen is védi a vizet. Ha belegondolunk, akkor a legmelegebb időszakokban is lesznek olyan napok vagy hetek, amikor nem tudunk fürdeni, mert dolgoznunk kell, vagy éppen nyaralni megyünk, esetleg a kinti idő válik kedvezőtlenné. Ha pedig nem használjuk, akkor gyorsan letakarjuk, hogy védve legyen a falevelek, a bogarak és az egyéb szennyeződések ellen.

Másik előny, hogy a medencetakaró gondoskodik a víztakarékosságról is, mivel csökkenti a párolgást. A nagyobb tisztaság a nyári hónapok során jelentkezik igazán, miközben a balesetveszélyek száma gyakran nő. A háziállatok szeretnek a víz körül sétálni, és a gyerekek is kint játszanak, úgyhogy csak akkor nyugodhatunk meg, ha nem fognak beleesni. A fedett medence biztonságos, az ő érdekükben már érdemes beszerezni. Az sem utolsó szempont, hogy nagyobb hőtakarékosságnak örülhetünk, mivel a burkolat segít fenntartani a hőt, főleg akkor, ha valamilyen rendszerrel melegítjük a vizet.

A medencefedés hátránya

Ahogy minden másnál, a medencetakarónál is léteznek hátrányok. Az emberek általában arról szoktak panaszkodni, hogy a medence méretétől függően drága mulatság lehet, a vásárlás általában befektetés, mivel hosszú élettartamú termékről van szó. Az is fontos, hogy bizonyos típusok nagyobb helyet foglalnak el, úgyhogy ezt is érdemes figyelembe venni a vásárláskor. A hátrányok azonban ezzel véget is értek, és ahogy láttuk, előnyből sokkal több van.

Kategória: Hétköznapok