Az iskolaszövetkezetek titkai

Manapság még mindig sokan azt gondolják, hogy a diákmunka vállalása egyet jelent a nyári munkával, pedig ez korántsincs így. Elvállalni egy állást hallgatóként nemcsak a nyári hónapokban van lehetőség, hanem iskolaidő közben is, méghozzá diákszövetkezetek által.

Hirtelen fellépő munkaerőhiány

Egy diák foglalkoztatását a munkáltató megteheti úgy, hogy munkaviszonyt létesít vele, de emellett van egy kiemelkedően kedvező lehetőség is, ami nem más, mint az iskolaszövetkezetek hálózata. Ezek keretein belül a szolgáltató tulajdonképpen a hirtelen fellépő munkaerőhiány, vagy éppen a megnövekedett termelés miatt kínálhatja ezt a megoldást. Magyarországon belül a rugalmasság és a költséghatékonyság szempontjából az egyik legjobb megoldásnak számít, és ennek megfelelően több ezer cég él ennek lehetőségével a munkaerő-szükséglet kielégítésére.

Kitűnő tapasztalatszerzési lehetőség

Diákmunka külföldön – határainkon túl is van rá lehetőség

Diákmunka külföldön – határainkon túl is van rá lehetőség

Pályakezdők számára igen nehéz lehet először munkát találni, de nagy előnyt jelenthet, ha egyetemi, főiskolai évei alatt a diák szerzett tapasztalatot bizonyos munkaterületeken belül. Erre is kitűnő alkalmat ad egy iskolaszövetkezeten keresztül megszerzett állásban való helytállás, ez tehát kiemelten fontos.

Az iskolaszövetkezetekről általában

Az iskolaszövetkezetek első sorban diákmunka közvetítésével foglalkoznak, és nagyon professzionálisan, a törvényi előírásokat minden esetben szem előtt tartva, és betartva végzik el munkájukat. Vannak köztük olyanok, akik az ország területén belül kisebb lefedettséggel rendelkeznek csak, de mára már néhányuk egész régiókban közvetít diákokat. A hallgató számára rendkívüli előnyt jelent, hogy ellenőrzött, biztosan legális keretek közt végezheti munkáját, és tanulmányai folytatása mellett van lehetősége gyakorlati tapasztalatokat is szerezni, és nem kis előnnyel, valamint támogatással, segítséggel léphet be a munka világába tanulmányai befejezését követően.

Kategória: Hétköznapok