Az első szexuális együttlét: amiről kötelező beszélni

Sajnos egyre sűrűbben fordul elő az, hogy a szülő nem tart szexuális felvilágosítást gyermeke számára, így a fiatal lány vagy fiú úgy ugrik fejest a szexualitásba, hogy tele van kérdésekkel. Az még talán egy könnyebb helyzet, mikor az egyik fél legalább tapasztaltabb már, de ha mindketten szüzek vagytok, akkor biztosan felmerül bennetek néhány kérdés.

A legjobb, ha ezekről egy tapasztalt felnőttel tudtok őszintén beszélgetni, de ha ez mégsem oldható meg, akkor néhány fontos dolgot elolvashatsz az interneten is, de légy óvatos, hiszen a különböző fórumok tele lehetnek hatalmas tévhitekkel is.

Tipp arra az esetre, ha nem áll fel: klikk ide

Nem muszáj védekezni első alkalommal?

Terjeng az interneten egy különös tévhit, miszerint teljesen felesleges már az első szexuális együttlét során védekezni, hiszen a lánynak még csak most fog átszakadni a szűzhártyája, tehát lehetetlen hogy terhes legyen. Sajnos sokan elhiszik ezt, majd később sokkot kapva fogják a fejüket. Tartsuk észben, hogy attól kezdve, hogy a lány menstruálni kezd, érettnek számít, innentől fogva bármikor teherbe eshet, még akkor is ha most vesztette csak el a szüzességét. Nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy a védekezésnek milyen fontos szerepe van a szexualitásban, melyet az első alkalom során megoldhattok óvszer, vagy fogamzásgátló tablettával is. A tabletta csak orvosi vizsgálat után, vénykötelesen vásárolható meg, így sokan maradnak az óvszernél, ami talán annyiból is jobb ötlet lehet, hogy véd a különböző nemi betegségektől is. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a kisebb, kellemetlen nemi betegségek mellett akár első alkalommal összeszedhetsz egy HPV vagy egy HIV-vírust is!

Bénának, és szerencsétlennek érzed magad?

Teljesen biztosra állíthatom azt, hogy az első szexuális együttlét egyáltalán nem fog úgy zajlani ahogy elképzelted. Első alkalommal teljesen normális az, hogy nem is tudjuk pontosan mit kéne csinálni, vagy hova kéne nyúlni. Nagyon fontos hogy ne ijedjünk meg, és ne érezzük magunkat butának, és szerencsétlennek. Egyszer mindenki megtapasztalja, és megtanulja ezeket a dolgokat. A fontos, hogy legyünk óvatosak, figyeljünk magunkra, és partnerünkre is. Előfordulhat az is, hogy az elméd már szexelni akar, a tested azonban mégsem áll készen rá. Nincs okod szégyenkezni, ez csak azt jelenti, hogy egy kicsit több időt kell még várnotok a dologra. A túl izgulás, és az idegeskedés sokszor előidézheti azt, hogy testileg mégsem tudjátok összehozni az aktust.

Ha lány vagy, készülj fel arra hogy az első szexuális élmény nem lesz egy kellemes dolog számodra. Könnyen lehet, hogy fizikai fájdalmat, sőt vérzést is fog okozni a szűzhártyád átszakadása, de ez teljesen normális. Ezért is fontos, hogy olyan fiúval feküdj le először, aki valóban figyel rád, és óvatosan bánik veled. Ha pedig fiú vagy, akkor készülj fel arra, hogy jóval rövidebb ideig fog az akció tartani, mint amennyire gondoltál. Könnyen lehet, hogy mire már megérzed úgy igazán a dolgokat, addigra már vége is lesz az egésznek. Az aktus után teljesen normális az, hogy picit mindketten kellemetlenül érzitek magatokat, esetleg bűntudatotok van. Fontos, hogy az első együttlét után bensőséges hangulatban beszéljétek meg, hogy kinek mi tetszett, és mi nem az együttlét során, hiszen csak az ilyen visszajelzésekből tudhatjuk azt hogy legközelebb mit csináljunk, és mit ne.

Kategória: Hétköznapok