Átmeneti a hullámvölgy vagy végleges szakítás?

Hullámvölgyben érezhetjük párkapcsolatunkat, amikor hetek vagy hónapok óta rossz passzban vagyunk, nem jövünk jól ki egymással. Ilyenkor nem lehet megbeszélni a dolgokat, ezáltal a kialakult félreértéseken és problémákon szinte lehetetlen túljutni. A hullámvölgybe került párkapcsolatot nem minden esetben könnyű megmenteni.

Sokszor még saját magunk számára se világos, hogy egy átmeneti állapotról beszélünk, vagy lassan de biztosan be kell látnunk azt, hogy jobban tesszük ha végleg búcsút mondanunk jelenlegi párunknak. Így tehát előre nagyon nehéz megmondani, hogy ez a hullámvölgy meddig tart és hogy vége lesz-e egyáltalán valaha?

Átmeneti, vagy állandó a probléma?

A „hullámvölgy” kifejezés tökéletesen tudja szemléltetni a kapcsolatunkban fellelhető hullámmozgást, a folyamatos változást, melyen sokan nem tudnak megfelelően kezelni. Ha otthon hirtelen közönyös, vagy negatív hangulat alakul ki, ám néhány napon, vagy heten belül teljesen elmúlik, akkor szerencsére csak egy rövid ideig tartó átmeneti állapotról beszélhetünk. Ha azonban ez a változás nem lép fel és több hét elteltével sem változik meg a hangulat kettőnk között, akkor valószínűleg igen komoly problémákkal kell szembe néznünk.

Ilyenkor nagyon fontos, hogy jól tudjuk kezelni a kialakult helyzetet, főleg, ha az a célunk, hogy megmentsük a párkapcsolatunkat. Elő kell keresni a rossz hangulat kiváltó okát és közösen meg kell próbálni ellene tenni. Próbáljunk arra törekedni, hogy végighallgassuk Párunkat és hogy ő is elmondhassa a dolgokról az őszinte véleményét. Ebben a helyzetben nincs idő megsértődni és napokig duzzogni, hiszen arra kell törekedni, hogy minél előbb megoldjuk ezt a kialakult helyzetet.

Mi okozhatja a problémát? Amennyiben az ágyban vannak gondok, érdemes utánanézni, milyen házi módszerekkel tudunk segíteni magunkon. Vannak pl. serkentő gyakorlatok, különböző ételek, italok fokozhatják a vágyat, stb. Kutakodjunk a témában.

Próbáljunk meg előre tervezni

Az jó hír és megnyugtató lehet számunkra, ha biztosan tudjuk, hogy Partnerünknek tervei vannak velünk a későbbiekben is. Sajnos előfordul azt is, hogy az egyik fél, már a szíve mélyén pontosan tudja, hogy ennek a kapcsolatnak nincs sok értelme, mégis várja, hogy a másik mondja ki hogy vége. Ha azonban ezen a mélyponton tudtok közös tervekről beszélni akkor talán megnyugodhatunk mi magunk is, hiszen beláthatjuk, hogy ez valóban csak átmeneti probléma. Lehetséges hogy a jelenleg kialakult helyzettel most még nem tudunk mit kezdeni, de próbáljuk meg ezt félrerakni és kezdjük el például az idei év nyaralását tervezni. Ennek köszönhetően kicsit kizökkenünk a hosszan tartó rossz hangulatból és valami sokkal kellemesebb helyzetbe képzeljük majd magunkat.

Ha hullámvölgybe van kapcsolatunk, akkor leginkább mindkettőnket a feszültség jellemzi. Ha azonban a következő néhány évünkben nem látjuk magunkat a mostani párunk oldalán, nem tudjuk elképzelni vele a jövőt, akkor tényleg be kell látnunk, hogy ez az egész már csak időhúzás és talán a szakítás lenne a legjobb megoldás. Ezt sokszor nehéz kimondani hiszen rengeteg fájdalmat okozhatunk magunknak és partnerünknek is, de az se jó, ha tudjuk, hogy nincs közös jövőnk és csak húzzuk egymás idejét.

Kategória: Hétköznapok