Amikor ki kell lépni egy kapcsolatból

Lehet, hogy mi foggal, körömmel küzdünk egy kapcsolat megmentéséért, azonban nem mindig kell annyira harcolni. Néha jobb, ha egyszerűen elengedjük a másikat, mivel sokkal több bajunk származik a közelében. Már egészen apró dolgoknál is észre lehet venni, hogy valami nem működik rendesen, azonban nem árt nyitott szemmel járni.

Senki sem érdemli, hogy rosszul bánjanak vele, se a falak között, se mások előtt.

A szavak ereje

Egyik tipikus jele annak, hogy a párunk már nem úgy néz ránk, mint régen az, ha folyton kritizál. Persze, itt nem arra kell gondolni, hogy finoman megjegyezte, hogy felszedtünk pár kilót, és esetleg felajánlja a segítségét ahhoz, hogy újra formába hozzuk magunkat. Inkább arra kell gondolni, amikor gúnyos megjegyzéseket tesz a ruháról, a frizuránkról, a sörhasról.

Nem vicces, hanem már sértő hangnemben beszél, amikor nekilátunk a vacsorának, esetleg érezzük, hogy már őt zavarja a mi testünk. Ez sajnos nem szokott békésen végződni.

A kritizálásba tartozik az is, amikor mások előtt alázzák meg a másikat. Ez nemcsak a férfiakra, hanem a nőkre ugyanúgy igaz lehet. Amikor vendégségben vagyunk, és arról áradozunk, hogy a másik felesége milyen jól főz, esetleg arról, hogy ez a férfi mindent megjavít a házban, akkor megbánthatjuk a párunkat.

Ugyanilyen rossz érzés, ha éppen rólunk szól a kritika. Egyszer-kétszer mindenkinek kiszaladhat a száján egy át nem gondolt mondat, azonban azon vihorászni, hogy az egyik este nem sikerült a férfi erekciója, az már túlmegy minden határon.

A negatív megjegyzések szinte elérik a kritika szintjét. Ilyenkor mindegy, hogy dolgozunk, takarítunk, zenét hallgatunk, azt rosszul csináljuk. Túl későn érünk haza, túl korán kelünk, túl hangos a telefon, bármi, amibe bele lehet kötni. Egy pár dolga az, hogy kiegészítse egymást, nem pedig az, hogy lerombolja a másik önbizalmát.

Magadra ismersz?

Ha te is párkapcsolatban élsz, és hevesen bólogattál minden egyes bekezdésnél, akkor talán el kell gondolkodnod azon, hogy érdemelsz-e ennél jobbat. Minél több idő telik el, annál nehezebb lesz a váltás.

Kategória: Hétköznapok